Deaf Havana пуснаха днес своя чисто нов сингъл, “On The Wire“.

Изследвайки темите за самоувереността и решителността, песента демонстрира характерния суров, но извисяващ се вокал на James Veck-Gilodi. Със сигурност ще се бъде буреносна на живо, песента е много специална за тях. Те също така разкриха официалното музикално видео, режисирано от дългогодишния им сътрудник Jon Stone. Това е поразителна визуална експлозия, която впряга суровата сила на изпълнението на бандата. Гледайте го по-долу.

Matty Veck-Gilodi обяснява: „“On The Wire” беше първата песен, която James и аз написахме заедно, след като прекарахме повече от година разделени. Получи се за няколко часа и в първия момент сигнализира, че наистина чувстваме нужда да продължим Deaf Havana. Веднага след като написахме припева, почувствахме, че сме написали най-голямата си песен досега и ни накара да се развълнуваме за това какво може да ни очаква бъдещето.

Самата песен се занимава с намирането на сила в борбата да направите положителните промени в живота си – като същевременно не е непременно лесно. Става дума за това да остарееш, да се събереш след пропилени нощи в повтаряне на същите грешки и чрез това да намериш надеждата, че можеш да се промениш към по-добро.”

On The Wire” се присъединява към вече издадените сингли “Kids” и “Going Clear“, които ще се появят в предстоящия албум “The Present Is A Foreign Land“. Дългоочакваната творба обхваща 12 песни, написани изцяло от братята James и Matty Veck-Gilodi, и ще излезе на 15 юли. Поръчайте предварително тук.

Deaf Havana ще се появят на Slam Dunk Festival на 3 и 4 юни, заедно с Alexisonfire, The Wonder Years и Meet Me At The Altar, както и много други. Поп-рокерите наскоро бяха поканени от Don Broco да ги подкрепят в историческата зала Royal Albert Hall в Лондон. Те изсвириха много специално шоу, а приходите бяха за Teenage Cancer Trust. Малко преди това дуото се завърна триумфално на сцената на разпродадено интимно шоу в Lafayette в Лондон.

През 2020 г. Deaf Havana бяха готови да се разделят след десетилетие заедно, но тогава пандемията удари и те нямаха друг избор, освен да спрат. Matty продължи да пише песни и именно това го събра отново с брат му James след бурни няколко месеца. Двамата решиха да продължат като Deaf Havana и се затвориха в студио в Хейстингс с продуцента Mike Horner (Hot Chip, Jess Glynne, Yonaka и др.). Резултатът е “The Present Is A Foreign Land” – зрял и завършен албум.

Deaf Havana: “The Present Is A Foreign Land

1. Pocari Sweat
2. 19dreams
3. I Put You Through Hell
4. Nevermind
5. On The Wire
6. Trying/Falling
7. Someone/Somewhere
8. Help
9. The Present Is A Foreign Land
10. Kids
11. Going Clear
12. Remember Me