Поп/рок бандата Deaf Havana пусна своя чисто нов сингъл, “Nevermind“.

Deaf Havana пуснаха невероятно сърдечна и честна песен, наречена “Nevermind“. Краткото парче показва по-уязвимата страна и умението на фронтмена James Veck-Gilodi да композира. Парчето е от предстоящия им албум “The Present Is A Foreign Land“, който трябва да излезе на 15 юли и е наличен за предварителна поръчка сега.

James обяснява за парчето: „Nevermind е втората песен, която написахме за “The Present Is A Foreign Land” и може би е любимата ми в албума. Тази песен е за края на 2019 г./първите няколко месеца на 2020 г., което беше почти най-ниската точка в живота ми досега. Опитах се да канализирам тази емоция във вокалите, когато го записвах. Опитахме се да опростим това с основно клавиши, китара и струни, за да позволим наистина текстът да изпъкне. Това означава адски много за мен, така че наистина се надявам хората да се намерят в него!“

Песнета се присъединява към вече издадените сингли “Kids“, “Going Clear” (достигнала Топ 100 в германските радио класации) и “On The Wire” (в топ 200), които ще се появят в предстоящия албум “The Present Is A Foreign Land“. Дългоочакваната творба обхваща 12 песни, написани изцяло от братята James и Matty Veck-Gilodi, и ще излезе на 15 юли. Поръчайте предварително тук.

Deaf Havana ще се появят на Slam Dunk Festival на 3 и 4 юни, заедно с Alexisonfire, The Wonder Years и Meet Me At The Altar, както и много други. Поп-рокерите наскоро бяха поканени от Don Broco да ги подкрепят в историческата зала Royal Albert Hall в Лондон. Те изсвириха много специално шоу, а приходите бяха за Teenage Cancer Trust. Малко преди това дуото се завърна триумфално на сцената на разпродадено интимно шоу в Lafayette в Лондон.

През 2020 г. Deaf Havana бяха готови да се разделят след десетилетие заедно, но тогава пандемията удари и те нямаха друг избор, освен да спрат. Matty продължи да пише песни и именно това го събра отново с брат му James след бурни няколко месеца. Двамата решиха да продължат като Deaf Havana и се затвориха в студио в Хейстингс с продуцента Mike Horner (Hot Chip, Jess Glynne, Yonaka и др.). Резултатът е “The Present Is A Foreign Land” – зрял и завършен албум.

Deaf Havana: “The Present Is A Foreign Land

1. Pocari Sweat
2. 19dreams
3. I Put You Through Hell
4. Nevermind
5. On The Wire
6. Trying/Falling
7. Someone/Somewhere
8. Help
9. The Present Is A Foreign Land
10. Kids
11. Going Clear
12. Remember Me