Култовата шведска индъстриъл група Deathstars ще издаде най-новия си албум “Everything Destroys You” на 5 май чрез Nuclear Blast Records.

Първото им издание от повече от осем години бележи дългоочакваното завръщане, осветявайки всичко, което е Deathstars: адреналин, експлозия, секс и блясък!

Причината да отнеме толкова време е, че ние просто искахме — и се нуждаехме — от почивка след интензивно турне и така нататък, а освен това се случи пандемията, така че турнетата бяха отложени и издаването с тях, така че се чувствам фантастично най-накрая да представим „Everything Destroys You“, казва китаристът Nightmare Industries.

Бандата празнува завръщането си с невероятно видео към първия сингъл “This Is“.

Фронтменът Whiplasher Bernadotte каза за видеото: „Имахме много дискусии относно първия видеоклип. В един момент той щеше да бъде заснет в Мексико Сити, на следващия ден Париж или Белград, но в крайна сметка просто го заснехме в Стокхолм, където ние живеем. Беше доста скромна продукция, снимайки няколко дни в района на старата кланица в Стокхолм.

Искахме да направим видео без зелен екран или синя кутия, просто просто рок видео, което илюстрира какво представлява тази група за по-малко от четири минути. Беше странно да го снимаме там, където го направихме. Всъщност го заснехме в „Slaktkyrkan“ , което означава „Църквата на клането“, и сценарият… добре, в единия ъгъл можеше да видиш много андрогинно изглеждащ Cat на високи токчета с много странни светлини навсякъде около него, в друг ъгъл Nightmare, завързан за някаква ограда в усмирителна риза, след това имахме Skinny с моторна резачка и ъглошлайф — просто обезглавяващи манекени, Nitro, работещ в море от огън и барабани, а също и аз с моя 130-килограмов питон, който е дълъг 6,30 метра и се казва Cruella. Интересно създание! Плъзгаше се около раменете ми и постоянно ближеше врата ми с езика си. Прекарахме си добре.”

Deathstars: “Everything Destroys You”

1. This Is
2. Midnight Party
3. Anti All
4. Everything Destroys You
5. Between Volumes And Voids
6. An Atomic Prayer
7. Blood For Miles
8. The Churches Of Oil
9. The Infrahuman Masterpiece
10. Angel Of Fortune And Crime

Deathstars са:

Whiplasher Bernadotte – вокал
Nightmare Industries – китара и клавир
Cat Casino – китара
Skinny Disco – бас