Deep Purple издават албум с кавъри, озаглавен „Turning To Crime“ днес, 26 ноември, чрез earMUSIC.

Албумът съдържа версиите на Deep Purple на страхотни рок класики и музикални бижута – включително песни, първоначално записани от Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, Cream, The Yardbirds – внимателно подбрани от всеки член на групата. Официалното обявяване на “Turning To Crime” бе на 6 октомври в 17:00 на адрес TurningToCrime.com.

Описанието на албума гласи: “Издаден в разгара на пандемия, “Whoosh”, последният албум на Deep Purple постигна истински успех и остави групата с положителна енергия и изпълнена с адреналин въпреки сложния глобален контекст. Пандемията принуди членовете на групата да останат у дома, но преди всичко да мислят различно за начина си на създаване на музика заедно. Това ги накара да проектират “Turning to Crime”, много специален нов проект и първи в кариерата им.

Изцяло съставен от кавъри на страхотни рок класики и музикални бижута, внимателно подбрани от всеки член на групата, “Turning To Crime” включва заглавия от Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, но и някои приятни изненади. “Turning to Crime” представя настроенията на групата, когато те се заеха с този проект, а Deep Purple за пореден път изненадва своите фенове с албум, различен във всяко отношение от това, което Paice, Morse, Gillan, Airey и Glover са успели да предложат“.

Тук може да слушате целия албум:

Deep Purple “Turning To Crime

01. 7 and 7 Is (Love)
02. Rockin’ Pneumonia and the Boogie Woogie Flu (Huey “Piano” Smith)
03. Oh Well (Fleetwood Mac)
04. Jenny Take A Ride! (Mitch Ryder & The Detroit Wheels)
05. Watching the River Flow (Bob Dylan)
06. Let the Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (Little Feat)
08. Shapes of Things (Yardbirds)
09. The Battle of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (Bob Seger System)
11. White Room (Cream)
12. Caught in the Act (Medley: Going Down / Green Onions / Hot ‘Lanta / Dazed and Confused / Gimme Some Lovin’)