Може би помните – през юли Deep Purple съобщиха, че след повече от четвърт век като постоянен китарист на великата банда, Steve Morse ще се оттегли от групата.

Днес Deep Purple днес обявяват, че след голямото лято на турне, Simon McBride ще се присъедини към групата за постоянно.

Те заявяват: „Развълнувани сме, че Simon се съгласи да се присъедини. Разбира се, Steve не може да бъде заменен, както и Ritchie, а Steve има дълго наследство с Deep Purple. В Саймън не намерихме заместник, а един необикновено талантлив и вълнуващ китарист сам по себе си. Приемът от публиката през лятото вече беше страхотен и очакваме с нетърпение предстоящите дати в Обединеното кралство и Европа през останалата част от годината. Ясно е, че Simon също изпитва голямо уважение към тези преди него. Всички сме развълнувани от това, което предстоят годините за групата.”

Simon казва: „Много съм щастлив, че ме поканиха да се присъединя към групата, в началото на пандемията, ако някой ми беше казал, че ще бъда новият китарист в Deep Purple, просто щях да се изсмея, но ето и това се случва. Deep Purple има история със страхотни китаристи, така че за мен е голяма чест да бъда поканен да бъда част от това. Всички те са страхотни музиканти и по-важното е, че станах много добър приятел с момчетата, така че нямам търпение да продължа да ходя на турнета с тях и дори може би малко да пиша и записвам.”

Припомнете си нашите снимки на Deep Purple от фестивала Hellfest през юни, както и концертите в София и Скопие през май.

McBride също придружаваше Ian Gillan по време на турнето „Ian Gillan sings Deep Purple“ в Източна Европа и Русия през ноември 2016 г.