“Judas Priest е една от най-значимите и влиятелни групи в развитието на музикалната индустрия. Група, която и до днес оставя силен отпечатък върху творчеството на поколения музиканти…” – сп. Kerrang

Четири десетилетия легендарна музикална кариера, законодателни албуми, близо 40 милиона продадени копия, множество награди и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо – това е кратката равносметка за Judas Priest, групата, превърнала се в един от символите на тежкия рок. Днес, 9-ти март, 2018г., излиза 18-ият студиен проект на групата, озаглавен Firepower! У нас албумът се издава в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. „Firepower“ e продуциран от именития Tom Allom, работил с групата върху едни от най-забележителните им албуми – „British Steel“ и „Screaming for Vengeance“. Последният проект, по който музикантите работят с Том Алъм е албумът „Ram It Down“, излязъл през далечната 1988 година. За записите на песните във „Firepower“, музикантите от групата канят още едно голямо име в индустрията – британският хеви метъл продуцент Анди Снийп.

Метъл легендите от Judas Priest представиха вече пилотния сингъл от албума, озаглавен “Lightning Strike

и втория – “Never The Heroes” (вижте лирик видеото тук:).

Албумът „Firepower“ съдържа 14 нови песни и излиза след последния проект на бандата “Redeemer of Souls“(2014). „Firepower“ се издава в стандартна и делукс версии на CD и винил формати. Албумът е наличен в musicmall.bg.
В подкрепа на новия албум, Judas Priest обявиха световно турне – „Judas Priest – Firepower 2018 World Tour”. Турнето ще мине и през България като бандата ще е хедлайнер на втория фестивален ден на изданието „Hills of Rock“, което ще се проведе на 21/07 в Пловдив. Роб Халфорд, Глен Типтън, Ричи Фокнър, Иън Хил и Скот Травис ще излязат на сцената на фестивала, за да представят както най-големите си хитове, така и песните от новия албум „Firepower“.

„Firepower“ съдържание:

1. “Firepower”
2. “Lightning Strike”
3. “Evil Never Dies”
4. “Never The Heroes”
5. “Necromancer”
6. “Children of the Sun”
7. “Guardians”
8. “Rising From Ruins”
9. “Flame Thrower”
10. “Spectre”
11. “Traitors Gate”
12. “No Surrender”
13. “Lone Wolf”
14. “Sea of Red”

За Judas Priest: 

Още от 1974-та година Judas Priest са една от най-успешните метъл банди. Зад гърба им стоят албуми като “British Steel” от 1980-та, “Screaming For Vengeance” от 1982-ра, “Defenders Of The Faith” от 1984-та и “Painkiller” от 1990-та година. Най-силните парчета на групата и утвърдили се като метъл химни са “Breaking The Law“, “Living After Midnight” и “You’ve Got Another Thing Coming“.

Judas Priest вдигат високо летвата през годините чрез изключителните вокални способности на Роб Халфорд и страхотната симбиоза между китарите на Глен Типтън и К.К. Даунинг. Бандата е пионер и в сценичната визия като налага кожените дрехи и множество хеви метъл аксесоари. Този стил и до ден днешен е задължителен за всеки метъл фен.
www.judaspriest.com