Biffy Clyro трябваше да издадат новия си албум “A Celebration of Endings” 15 май, но се наложи да го отложат за 14 август.

Възприемайки свежо звучене и интуитивната сила на корените си, скорошните парчета на Biffy Clyro “Instant History“, “Tiny Indoor Fireworks” и “End Of” целят за заинтригуват феновете и да покажат какво можем да очакваме от амбициозно електрическия нов албум “A Celebration of Endings“.

A Celebration of Endings” се очертава да бъде нова огромна ера в кариерата на Biffy Clyro. “Instant History” е определен за Annie Mac’s Hottest Record in the World и прекара осем седмици в Radio 1’s A-list. Други A-list допълнения включват Absolute, Radio X и Virgin. В последствие премиерата на “End Of” се появи и при Zane Lowe в Beats 1.

Работейки отново с Rich Costey, подходът на бандата към албума е прост. Подходът към бандата за създаването на най-доброто е простичък. Дръж нещата свежи и си отваряй широко очите за това, което правиш. Изненадвай другите и себе си. Предизвиквай границите си. Резултатът е прогресивно мислене, което възприема радостта от променящите се неща. На персонално ниво това може да е връзка, която е стигнала до точката, в която най-добре и за двете страни е да се разделят. А в по-широк спектър – отстояваш това, в което вярваш.

Слушайте целия албум тук:

Хедлайнерското турне Biffy Clyro в Обединеното Кралство и Ирландия е насрочено да започне през септември. Вижте официалния уебсайт за пълния списък с дати.

“A Celebration of Endings” е наличен за поръчка на https://biffyclyro.co/acelebrationofendings. Издадва се на винил, разноцветен винил (ексклузивно в подбрани инди магазини), CD, касета и в дигитален формат. Специална книжка също ще бъде ексклузивно достъпна от https://store.biffyclyro.com/.

Biffy Clyro: “A Celebration Of Endings“:

01. North Of No South
02. The Champ
03. Weird Leisure
04. Tiny Indoor Fireworks
05. Worst Type Of Best Possible
06. Space
07. End Of
08. Instant History
09. The Pink Limit
10. Opaque
11. Cop Syrup

Biffy Clyro анонсираха амбициозното, световно лайвстрийм изпълнение в Glasgow на 15 август, за да маркират издаването на новия албум “A Celebration of Endings“.

Simon Neil, James Johnston и Ben Johnston ще изпълнят албума от началото до края за първи път. То няма да бъде ограничено само до рамките на сцената, а ще се възползва от допълнителното пространство в залата. Бандата ще изпълнява на различни места, за да създаде уникално и истински специално преживяване, което да отрази музикалното пътуване “A Celebration of Endings“.

Наистина сме развълнувани да приветстваме “A Celebration of Endings” с такова амбициозно изпълнение на живо в едно от любимите ни места. Много би ни харесало да свирим на живо пред феновете ни по света, но, след като това е невъзможно, ще представим най-големия ни албум невъобразимо в домовете ви”, казва Simon Neil.

Шоуто ще предаде наелектризиращата енергия от изпълненията на бандата по арените с интимността на акустичния подход от турнетата по екраните ви. Също така Biffy Clyro ще изпълнят селекция от други любими песни от предишни албуми по време на саундчека им, които ще бъдат подбрани преди представянето на албума.

Глобално шоуто може да бъде гледано в YouTube, с билети на цени от £16 в продажба на biffyclyro.com/livestream/. Събитието е налично за целия свят, започвайки от следните часове:

Livestream #1 – UK & Ireland 8pm BST / IST – Saturday 15th August

Livestream #2 – Europe: 9pm CEST / 8pm BST – Saturday 15th August

Livestream #3 – North America & Central/South America: 6pm PDT / 9pm EDT – Saturday 15th August 

Livestream #4 – Australia, New Zealand and Asia: 8pm AEST / 10pm NZST / 7pm JST and KST – Sunday 16th August