Легендарните американски рокери Dokken ще издадат своя 13-ти студиен албум, “Heaven Comes Down”, на 27 октомври чрез Silver Lining Music.

Продължението на “Broken Bones” от 2012 г. е продуцирано от Bill Palmer и Don Dokken и е миксирано от Kevin Shirley (Aerosmith, Iron Maiden).

Don коментира: „Дългоочакваният нов албум на Dokken, „Heaven Comes Down“, най-накрая е готов и първият сингъл е озаглавен „Fugitive“. Вдъхновението за текстовете дойде от това, което ми се струва несигурен свят в наши дни. Това е забързан Рокер, каквито има много в албума. Не знам какво крие бъдещето за нашия свят, затова реших да направя крачка назад и да гледам как всичко се развива… Да, предполагам, че съм станал като много от тях дни беглец от живота. Оттук и заглавието!

Той продължава: „Песента е разтърсваща и текстът е очевиден. Както много песни, които съм написал, тя ми дойде късно през нощта. Вдъхновението и чистият поток на съзнанието винаги са били най-добрата формула за мен, когато композирам. Този класически звук на Dokken… Страхотна песен, която слушате, когато шофирате по магистралата.”

Dokken “Heaven Comes Down”

01. Fugitive
02. Gypsy
03. Is It Me Or You?
04. Just Like A Rose
05. I’ll Never Give Up
06. Saving Grace
07. Over The Mountain
08. I Remember
09. Lost In You
10. Santa Fe