Легендарните американски рокери Dokken ще издадат своя 13-ти студиен албум, “Heaven Comes Down”, на 27 октомври чрез Silver Lining Music.

Продължението на “Broken Bones” от 2012 г. е продуцирано от Bill Palmer и Don Dokken и е миксирано от Kevin Shirley (Aerosmith, Iron Maiden).

Докато пишехме новия албум, бяхме написали много музика, но понякога се забивах в текстовете, така че реших да отида на къмпинг“, обяснява Дон. „Попаднах на една жена, носеща много огърлици и бижута. Тя караше стара каруца с един кон и беше заседнала в дупка. Попитах я дали има нужда от помощ, но тя каза: „Не. Слънцето ще се вдигне скоро.’ Тя запали огън и ме покани да хапнем малко храна, която готви в стара тенджера, така че го направих и започнахме да говорим. Тя говореше на развален английски и приличаше на навахо. Първото нещо, което тя ми каза: “Ти правиш музика” и аз бях заинтригуван от това, така че седяхме там няколко часа и си говорихме. Тя изглеждаше много стара, но мъдра. Тя ми разказа за живота си, живеейки в резервата, и аз й казах за живота ми. Тя ми каза, че съм се изгубил, което ми се стори смешно, тъй като тя изглеждаше изгубена, но не беше. Беше непрогледен мрак. Тя погледна нагоре и каза: „Звездите ме водят“ и започна да говори навахо. Това беше сюрреалистично преживяване.”

Dokken “Heaven Comes Down”

01. Fugitive
02. Gypsy
03. Is It Me Or You?
04. Just Like A Rose
05. I’ll Never Give Up
06. Saving Grace
07. Over The Mountain
08. I Remember
09. Lost In You
10. Santa Fe