Elton John си партнира с Britney Spears за песента „Hold Me Closer“, която съчетава елементи от песните му „Tiny Dancer“, „The One“ и „Don’t Go Breaking My Heart“.

Подобно на „Cold Heart“, изключително успешното сътрудничество на John от 2021 г. с поп звездата Dua Lipa, „Hold Me Closer“ показва части от класическите песни на Rocketman, слети с модерна танцова продукция. Парчето подскача зад туптящ, клубен ритъм, с китара, бас и от време на време пиано, пробиващи през микса. Междувременно певците преплитат гласове си за голяма част от песента.

Страхотно е, че пея с един от най-класическите мъже на нашето време“, написа Spears в Twitter преди пускането на песента. „Донякъде съм съкрушенa… това е голяма работа за мен!

Чуйте „Hold Me Closer“ по-долу.

Сингълът е продуциран от Andrew Watt, изключително популярният продуцент, който е работил с всички от Post Malone до Ozzy Osbourne и Eddie Vedder.

Слуховете за сътрудничество между Elton и Бритни започнаха да циркулират в края на юли. „Това беше идеята на Elton, а Spears е голям фен“, разкри тогава неназован източник. „Те са записали ремикс на „Tiny Dancer“ като пълен дует – и това е невероятно.“

„Hold Me Closer“ продължава една натоварена 2022 г. за John. Обичаният певец в момента е в разгара на своето турне Farewell Yellow Brick Road, като датите в САЩ са планирани да продължат до ноември.