Epica пуснаха новото си парче „Omegacoustic“ и видео към него. Песента е акустична версия на заглавното парче от предстоящия им албум, “Omega“, който ще излезе на 26 февруари.

Винаги е много забавно да правим акустични версии на новите си песни. В този случай, махнахме всичко допълнително от заглавното парче и опитахме да му придадем оптимистично кънтри звучене“, коментира китаристът Isaac Delahaye. „Това е и първият път, в който пускаме акустичната версия преди реалната албумна версия! Нямам търпение да чуете и оригинала! Дръжте се, 26-ти е близо!“.

Продължението на „The Holographic Principle“ от 2016 г. отново е продуцирано от Joost Van Den Broek (Powerwolf, Ayreon) и записано Sandlane Recording Facilities в Rijen, Холандия.

За новия албум, китаристът и вокалист Mark Jansen коментира: „Много се гордея с този албум, тъй като съм убеден, че сме написали много освежаващ и добре балансиран албум дори след толкова години съществуване“.

Нашата сила е, че имаме много страхотни автори на песни, събрани в една група. Успяхме да съчетаем най-силните качества на другите и да подберем най-добрите песни. Времето заедно беше ползотворен период, работихме като един екип по тези песни. Това е най-голямата разлика в сравнение с предишните ни албуми. Все още изпращаме на файлове един от друг, но комбинирахме това с това да се съберем отново заедно, за да работим по всички парчета”.

Epica – “Omega“:

01. Alpha – Anteludium
02. Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom – The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize – Manic Manifest
11. Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12. Omega – Sovereign Of The Sun Spheres