Eric Clapton пусна нова песен, озаглавена “How Could We Know“.

Тя е част от сингъл с две A-страни, включващ издадения преди това “Moon River“, който включва Jeff Beck. „How Could We Know“ показва трима нови гости: Judith Hill, Daniel Santiago i Simon Climie, продуцент на фестивала на Clapton, Crossroads Guitar Festival.

Не можех да мечтая за по-невероятен състав“, отбеляза Climie в описанието на песента в YouTube. Можете да чуете новата песен по-долу.

Clapton’s Crossroads Festival е планиран да се проведе на 23 и 24 септември. Clapton ще свири и в двете вечери на фестивала. Сред гостите тази година са Roger McGuinn, ZZ Top, Santana, Robbie Robertson, Stephen Stills, Sheryl Crow, Buddy Guy, Taj Mahal, Gary Clark Jr., Joe Bonamassa, Jakob Dylan, Vince Gill. H.E.R. и Jimmie Vaughan..

Китаристът наскоро отбеляза, че първите двама души, с които се е свързал за фестивала, са били Stills и Carlos Santana. „Другият човек, с когото винаги бих се свързал, беше Jeff Beck. Започнах да каня всички преди почти две години и през това време, знаете ли, загубихме толкова много хора и най-вече Jeff“, обясни Clapton. „Така че ще има мемориална част в шоуто, където ще бъде представена настоящата му група и ще имаме гости… ще се опитаме да подражаваме на Jeff. Ще участвам, но дори не бих посмял да опитам да направя това“.