След като фестивалът Nova Rock в Австрия стана жертва на корона-пандемията и тази, както и през предходната година, организаторите вече предлагат алтернативна програма: Nova Rock Encore ще се проведе на 11 септември като еднодневен фестивал в стадион “Винер Нойщад”.

Хедлайнерът е местното дуо Seiler & Speer, но международни групи като Bullet For My Valentine или Millencolin също могат да бъдат намерени в афиша.

Специална акцент със сигурност е появата на настоящия победител в песенния конкурс Евровизия Måneskin. Италианската рок група очаква да бъде добре приета, тъй като понастоящем те са представени с три песни в челната десетка на класацията за сингли в Австрия.

Планирани са и шоу на Parov Stelar (като късен вечерен акт), скандинавските кросоувър легенди Clawfinger, украинската сила Jinjer, както и местните Russkaja и Fleks. Билетите вече са налични тук.

Съвместно с организаторите на Nova Rock, RockTheNight ви даде възможност да спечелите покана за тазгодишното еднодневно издание на фестивала.

Включиха се много наши читатели, жребият определи покани за фестивала да получат две дами:

Росица Желева и Ирина Атанасова.

Ще се свържем с тях за да уточним подробностите. Молим ги да имат предвид, че изискване на домакините е посетителите да бъдат ваксинирани срещу Covid-19 или да представят негативен тест, направен не по-рано от 11:00 на 9 септември. Всички подробности за мерките срещу Covid-19 може да прочетете тук.

А следващото “нормално” издание на фестивала е предвидено за юни 2022-ра и афишът изглежда повече от обещаващ: