The Rolling Stones обявиха, че новият им албум “Hackney Diamonds“, първи от 2005 г. насам, ще бъде издаден на 20 октомври!

Пълните подробности за албума бяха разкрити днес, 6 септември, на събитие, предавано на живо в YouTube от квартал Хакни в Източен Лондон, където Mick Jagger, Keith Richards и Ron Wood бяха интервюирани от водещия на “The Tonight Show”, Jimmy Fallon.

„Тук сме, за да представим новия ни сингъл „Angry“ и новия ни албум Hackney Diamonds, който ще излезе на 20 октомври“, каза Mick Jagger. Keith казва, че албумът е наречен “Hackney Diamonds” заради „удари и бягай, разбий и грабни“, с което албумът се характеризира.

Mick Jagger казва: „Когато ви счупят прозорец в събота вечер в Хакни, това, което остава на улицата, са „Hackney Diamonds“. Те записват 23 песни за албума. Keith казва, че „Angry“ е първата, която за записали.

„Откакто Charlie си отиде, всичко е различно“, каза Keith Richards. „Благодарение на Charlie Watts имаме Steve Jordon, който беше препоръката на Charlie“. „Charlie участва в две песни в албума. Bill Wyman е в една песен, така че имаме оригиналния състав на Rolling Stones в една песен,” каза Mick.

Хакни може да е в сърцето на Hackney Diamonds, но това е наистина глобален момент, който искаме да споделим с феновете по целия свят чрез YouTube“, се казва в изявление на групата.

The Rolling Stones – „Hackney Diamonds

1. Angry
2. Get Close
3. Depending On You
4. Bite My Head Off
5. Whole Wild World
6. Dreamy Skies
7. Mess It Up
8. Live By The Sword (with Charlie)
9. Driving Me Too Hard
10. Tell Me Straight (Keith on vocals)
11. Sweet Sound of Heaven
12. Morning Joe Cues

Предстоящият дългосвирещ албум на The Rolling Stones ще бъде първият след смъртта на барабаниста им Charlie Watts през 2021 г. Това ще бъде първата колекция от нов материал на групата от близо две десетилетия, след “A Bigger Bang” от 2005 г. През 2016 г. групата издаде „Blue & Lonesome“, колекция от кавъри, отдаваща почит на блуса от старата школа.

The Rolling Stones пуснаха нова песен, „Living In A Ghost Town“, през 2020 г.

Преди две години Richards каза пред Los Angeles Times, че пандемията е забавила работата по новия албум, докато Jagger добави: „Имаме много направени песни, така че когато турнето приключи, ще преценим докъде сме стигнали и ще продължим“.

Дори когато членовете навлизат в осемдесетте си години, Stones правят редовнo турнета през 21-ви век, като Jagger запазва почти пълната си вокална и физическа енергия, въпреки че навършi 80 години на 26 юли. След забавяне, предизвикано от пандемията, групата възобновява своето „No Filter“ турне в Северна Америка през есента на 2021 г., малко след смъртта на Watts, и премина през многодневно турне „Sixty“ в Европа миналата година, отбелязвайки шестдесетата годишнина на групата.