The Rolling Stones потвърдиха заглавието на новия си албум “Hackney Diamonds“, първият им от 2005 г. насам.

Пълните подробности за албума ще бъдат разкрити тази сряда, 6 септември, на събитие, предавано на живо в YouTube от квартал Хакни в Източен Лондон, където Mick Jagger, Keith Richards и Ron Wood ще бъдат интервюирани от водещия на “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, Jimmy Fallon.

Хакни може да е в сърцето на Hackney Diamonds, но това е наистина глобален момент, който искаме да споделим с феновете по целия свят чрез YouTube“, се казва в изявление на групата.

Предстоящият дългосвирещ албум на The Rolling Stones ще бъде първият след смъртта на барабаниста им Charlie Watts през 2021 г. Това ще бъде първата колекция от нов материал на групата от близо две десетилетия, след “A Bigger Bang” от 2005 г. През 2016 г. групата издаде „Blue & Lonesome“, колекция от кавъри, отдаваща почит на блуса от старата школа.

Миналия февруари The Rolling Stones потвърдиха, че Paul McCartney ще гостува в предстоящия албум на групата в поне една песен. Съобщава се, че групата е записала албума в студио в Лос Анджелис с Andrew Watt, носител на Grammy за 2021 г. за „Продуцент на годината“.

Новият албум на Rolling Stones вероятно ще включва няколко песни, записани от Watts преди смъртта му.

Нека го кажа така“, каза Richards пред Los Angeles Times през 2021 г. „Не сте чули последното от Charlie Watts.“

The Rolling Stones пуснаха нова песен, „Living In A Ghost Town“, през 2020 г.

Преди две години Richards каза пред Los Angeles Times, че пандемията е забавила работата по новия албум, докато Jagger добави: „Имаме много направени песни, така че когато турнето приключи, ще преценим докъде сме стигнали и ще продължим“.

Дори когато членовете навлизат в осемдесетте си години, Stones правят редовнo турнета през 21-ви век, като Jagger запазва почти пълната си вокална и физическа енергия, въпреки че навършi 80 години на 26 юли. След забавяне, предизвикано от пандемията, групата възобновява своето „No Filter“ турне в Северна Америка през есента на 2021 г., малко след смъртта на Watts, и премина през многодневно турне „Sixty“ в Европа миналата година, отбелязвайки шестдесетата годишнина на групата.