По време на интервю за британския таблоид The Sun китаристът на The Rolling Stones Ronnie Wood потвърди по-ранните твърдения на изданието, че групата ще издаде нов албум през лятото на 2023 г.

Wood: “Сега записваме новия албум и отиваме в Ел Ей след няколко седмици, за да го завършим“. Wood също разкри, че покойният барабанист на Rolling Stones Charlie Watts, който почина миналата година на 80-годишна възраст, е в “някои от песните”. Неговият заместник, Steve Jordan, е записал останалите песни.

Следете RockTheNight за повече информация.

Watts се присъединява към The Rolling Stones през януари 1963 г. като до тогава изпълнява ролята на дизайнер на обложките на плочите им. Той беше единственият член на The Rolling Stones, освен Mick Jagger и Keith Richards, който беше включен във всичките им студийни албуми.

За Чарли Уотс, по собствените думи на групата:

Mick Jagger: „Charlie ми липсва на много нива. Липсва ми желанието да свиря с този нов ритъм и искам да кажа колко зле се справи Англия в тестовия мач вчера. Знаеш ли, той ми липсва много.”

Keith Richards: „Все още се занимавам с това. Charlie беше двигателят. Най-добрият барабанист, раждал се някога в Англия. Той е напълно уникален човек.”

Ronnie Wood: „Когато Charlie почина, бяхме поразени. Но духа на Charlie свири с нас през цялото време. Една дума – специален“.