The Rolling Stones в колаборация с Paul McCartney и Ringo Starr – мечтата за всеки меломан може би ще се сбъдне!

Предполага се, че The Rolling Stones си партнират с Paul McCartney и Ringo Starr. Според Variety, множество източници потвърждават, че двамата членове на The Beatles участват във все още необявения нов албум на Stones, за който се носят слухове, че е продуциран от Andrew Watt.

Предполага се, че McCartney е записвал бас партии за албума през последните няколко седмици в Лос Анджелис. Все още не се знае дали те ще влязат в албума и дали ще са в същата песен, в която участва Starr. Според Variety новият проект на Stones, който ще е първият им албум с нов материал от “A Bigger Bang” (2005 г.) насам, в момента е на етап миксиране. Дата за излизане на албума все още не е обявена, но през последните години фронтменът Mick Jagger спорадично загатва за нов материал.

През 2020 г. Jagger каза, че The Rolling Stones са записали “няколко парчета” и че “работят по вокалите и някои други инструментални партии по тях”. Той добави: “Това, което вече направихме, звучи добре. Според мен звучи доста добре.”

Миналата година китаристът на Stones Keith Richards каза, че той и Jagger са записали повече песни, отколкото той може да преброи по време на едноседмична звукозаписна сесия в Ямайка. Миналия месец Richards каза в пост в Instagram, че се задава нова музика.

От своя страна, през 2022 г. McCartney каза, че “записва с някои хора”, сред които и Watt. “Той е много интересен – позабавлявахме се малко”, добави McCartney за продуцента. Watt продуцира записи на Pearl Jam, Iggy Pop и Ozzy Osbourne, като с последния той сподели награда Grammy за най-добър рок албум за 2022 г. за “Patient Number 9”.

Освен McCartney и Starr, албумът на Stones вероятно ще включва и песни, записани с покойния барабанист и основател на бандата Charlie Watts. “Тепърва ще чувате за Charlie Watts”, каза Richards в интервю за Los Angeles Times през 2021 г.

Новините за сътрудничеството погасяват десетилетното съревнование между The Beatles и The Rolling Stones. Макар и до голяма степен приятелски, съперничеството бе подновено през 2021 г., когато McCartney заклейми Stones като “банда, свиреща блус кавъри”. В отговор Jagger каза по време на концерт в Лос Анджелис, на който присъства и McCartney, че членът на The Beatles ще се “присъедини към тях за по-късно за един блус кавър”.

Единственият нов материал на Stones след “A Bigger Bang” досега бяха или единични сингли, или парчета, включени в компилации от най-големите хитове на бандата. Групата издаде два концертни албума миналата година, а по-рано този месец сподели още един такъв – “GRRR Live!“.