Откакто Русия започна варварската си инвазия в Украйна през февруари, президентът Володимир Зеленски се превърна в известно име и фигура, обсъждана постоянно по целия свят. Днес Les Claypool от Primus и Eugene Hütz от Gogol Bordello удостоиха упорития лидер с “нахален” нов химн, наречен „Зеленски: Човекът с железните топки“.

Освен Claypool и Hütz, „Zelensky: The Man with the Iron Balls“ може да се похвали с някои други познати имена: Stewart Copeland от Police свири на барабани, Sean Lennon пее и помага на китара, колегата на Hütz Sergey Ryabtseb свири на цигулка, а Billy Strings се присъединява към акустичната китара.

Claypool и Hütz разменят реплики в куплетите — като понякога Hütz дори парадира с украинския си — преди да се обединят в припева: „Един човек може да направи разлика/ Независимо дали е нисък, слаб, дебел или висок/ Този човек може да живее с достойнство / Ако стоят с едни железни топки”.

Веднага след като избухна руската агресия, Les и аз се свързахме, за да се справим с катастрофата възможно най-скоро“, казва роденият в Украйна Hütz, пред Rolling Stone. „Насочихме се към създаването на утвърдителна музика, която призовава за единство и отдава уважение към истинските герои в украинската отбрана, като президента Зеленски, който демонстрира нечувана преди това издръжливост и героизъм. Claypool добави, че песента „не е предназначена да бъде песен на осъждане“, а вместо това песен за „единство“.

Но въпреки непочтителността си, „Човекът с железните топки“ е възможност за благотворителност: всички приходи от него ще бъдат в полза на Нова Украйна, организация с нестопанска цел, която предоставя хуманитарна помощ на народа на Украйна. „Нашият начин е да покажем, че тежка категория като Les, Stewart, Billy и Sean застават с народа на Украйна и суверенитета на страната от самото начало на водения от Русия терор“, добавя Hütz. Чуйте песента по-долу.