Gogol Bordello и приятели споделят благотворителен сингъл “United Strike Back” в полза на Kind Deeds, помагайки на украинци, ранени в продължаващата рашистка агресия срещу Украйна.

Членове на Green Day, Fugazi, Dead Kennedys и Agnostic Front са сред музикантите, които обединяват сили с нюйоркските пънкари Gogol Bordello в новоиздадения благотворителен сингъл “United Strike Back“.

Приходите от сътрудничеството, организирано от родения в Украйна фронтмен на Gogol Bordello Eugene Hutz, ще бъдат за украински войници, които са загубили крайници в продължаващия конфликт, който Русия води срещу родината им. Hutz и преди е организирал концерти и е предоставял дарения за ранени украински защитници.

Музикантите, които си сътрудничат по песента, включват бившия фронтмен на Dead Kennedys Jello Biafra, барабаниста на Green Day Tre Cool, басиста на Fugazi Joe Lally, вокалиста на Agnostic Front Roger Miret, китариста на Ministry Monte Pittman, Puzzled Panther и Саша от украинската група Kazka.

Тук живи легенди на пънка и хардкора, които винаги са означавали толкова много за мен, се събират, за да покажат така необходимата си подкрепа за украинските борци за свобода“, казва Hutz в изявление.