Street Mode е ежегоден музикален, художествен и спортен фестивал, който се провежда в Солун от 2009 г.

Това е един от най-големите фестивали в Гърция, привличащ хиляди посетители в програма, която включва много музикални сцени и улични културни събития. Влезте в “уличен” режим и се насладете на 3 дни музика на живо, улично изкуство, улични танци, екшън спортове и много повече!

Гледайте тийзър видеото:

Фестивалът Street Mode започна като поредица от събития на открити обществени пространства, като площад Терми и пристанището на Солун, с визия да представи всички елементи на “уличната” култура в един празник. С неформалния, но широко разпространен термин „улична култура“ ние определяме субкултурата, която се развива главно в градските райони, която се изразява чрез форми на изкуство като графити и брейкданс, чрез спортове като bmx и паркур и чрез жанрове музика като хип-хоп, рок и етно.

Историята на нашия отбор вече наброява 11 години, плюс 2, които искаме да забравим! Тази година целта ни е да се свържем отново със света след 2 години пауза и да реализираме нови идеи и предложения“, подчертава Янис Ефстатиу от името на организацията.

Сред най-интересните участници тази година са  Fun Lovin’ Criminals, 1000mods, Delinquent Habits, Naxatras, Villagers Of Ioannina City, Planet Of Zeus, но не липсват и изненади като нашите TDK. Ето програмата по дни:

Новините за Street Mode Festival са шокиращо предсказани! Следвайте, харесвайте и се абонирайте за социалните мрежи на фестивала, за да научавате първи за предстоящите изяви: www.streetmode.gr, Instagram, Facebook, YouTube, TikTok