Организаторите на фестивала Street Mode обявиха, че няма да има ново издание през 2023-та, но вече работят по следващото издание през 2024 г.

“Скъпи приятели на Street Mode Festival,

За съжаление сме в положението да ви информираме, че любимият ни фестивал няма да се състои тази година. За нас е трудно да вземем решение, тъй като знаем колко от вас са очаквали с нетърпение предстоящото събитие.

Различни причини, свързани с нуждите на фестивала и нашата адаптация към пост-covid ерата, не ни позволиха да планираме Street Mode Festival точно както бихме искали, тоест фестивал, който качествено да отговаря на високите стандарти, които имахме поставени в миналото и в ерата преди COVID.

Въпреки това, желаейки да запазим институцията „Street Mode“, която тази година става на 14 години, ние направихме крачка назад, реализирахме по-малки събития като Lake Mode Festival, преодоляхме основните проблеми и веднага започнахме да работим по събитието през 2024 г.!

Нашата цел за 2024 г. е фестивал с най-добрите музикални изпълнители и улични културни събития, повече действия, посветени на алтернативни, творчески групи и нововъзникващи артисти и преди всичко уникално фестивално изживяване. Уличен фестивал с международен пулс, отлична инфраструктура и модерни характеристики, които отново ще го поставят на върха на културните събития в Северна Гърция.

В това ново начало каним желаещите да участват в организацията на Street Mode Festival 2024 да се свържат с нас на официалните имейли: info@streetmode.gr и efstathiou@streetmode.gr, докато онези музиканти и артисти, които вече са изпратили e-mail -имейли до bookings@streetmode.gr за възможно участие през 2023 г. не е необходимо да правите нищо, ние запазихме всички съобщения и ще се свържем с вас скоро.

Благодарим ви за проявения интерес.”

Фестивалът Street Mode започва през 2009-та като поредица от събития на открити обществени пространства, с визия да представи всички елементи на “уличната” култура в един празник.

През последните години на сцените на фестивала видяхме Fun Lovin’ Criminals, Therapy?, Senser, New Model Army, The Rumjacks, Jaya The Cat, Electric Six, Phil Campbell and The Bastard Sons, Dubioza Kolektiv, Delinquent Habits, Dub Pistols, Asian Dub Foundation и много много други.

Всички форми на съвременната музика и култура имат своето място в афиша на Street Mode – концерти, DJ сетове, графити конкурси, улични изкуства и танци, паркур, лонгборд, скейт и bmx. Фестивалът включва изложби, уъркшопи, игри, детски активности и много други съпътстващи събития. За няколко години той се разрастна от малко локално събитие в Терми (близо до Солун) до международно събитие с над 20 000 посетители всяка година. От 2014 се провежда в района на пристанището на Солун.