Florence + The Machine издадоха своя нов албум “Dance Fever” на 13 май 2022. Днес групата представи “Complete Edition” на албума – слушайте новия сингъл “Mermaids” по-долу.

“Heaven Is Here” беше първата песен, която написах по време на локдауна след продължителен период, в който не можех да стигна до студиото. Исках да направя нещо чудовищно. И този вик на радост, ярост и скръб беше първото нещо, което излезе. Със затворени танцови студия, мечтата ми беше един ден да създавам хореография към него. Така че това е едно от първите музикални произведения, които направих специално с мисъл за съвременния танц”.

За първия сингъл, “King”, Florence Welch споделя: „Като артист никога не съм мислила толкова много за моя полПродължих с това. Бях толкова добра, колкото мъжете и просто излизах там и бях равностойна всеки път. Но сега, мислейки за себе си като за жена в 30-те си години и за бъдещето, изведнъж усещам това разкъсване на моята идентичност и моите желания. Това да бъда изпълнител, но и да искам семейство може да не е толкова лесно за мен, колкото за моите колеги от мъжки пол. Изградих себе си почти изключително по модела на мъже изпълнители и за първи път усещам, че стената между мен и моите идоли се срутва, тъй като трябва да взема решения, които на тях не се е налагало да вземат“.

King“ следва сингъла на Florence and the Machine от 2021 г. „Call Me Cruella“, който се появи в саундтрака към екшъна Cruella на Disney. Последният правилен албум на групата беше “High as Hope” от 2018 г. Миналата година отбеляза и 10-ата годишнина от впечатляващия втори албум на групата, “Ceremonials“.

Florence + The Machine: “Dance Fever

1. King
2. Free
3. Choreomania
4. Back in Town
5. Girls Against God
6. Dream Girl Evil
7. Prayer Factory
8. Cassandra
9. Heaven Is Here
10. Daffodil
11. My Love
12. Restraint
13. The Bomb
14. Mermaids
15. Morning Elvis
16. King (Poem Version)
17. My Love (Poem Version)
18. Cassandra (Poem Version)