Foo Fighters отмениха всички предстоящи концертни дати след смъртта на барабаниста Taylor Hawkins. Hawkins почина внезапно през уикенда на 50 години.

„С голяма тъга Foo Fighters потвърждават отмяната на всички предстоящи турнета в светлината на зашеметяващата загуба на нашия брат Taylor Hawkins. Съжаляваме за разочарованието, че няма да се видим, както бе планирано Вместо това, нека отделим това време, за да скърбим, да се излекуваме, да приближим до близките си и да оценим цялата музика и спомени, които сме създали заедно.”

Впечатляващото резюме на Hawkins през годините включва записи за Foo Fighters от 1997 г. до наши дни, както и формиране на собствени проекти като Taylor Hawkins And The Coattail Riders и NHC с участието на членовете на Jane’s Addiction Dave Navarro и Chris Chaney. Hawkins също свири в албума на Coheed & Cambria от 2006 г. Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two и самостоятелното си EP Kota през 2016 г.

Семейството на Foo Fighters е опустошено от трагичната и ненавременна загуба на нашия любим Taylor Hawkins“, се казва в изявление на Foo Fighters в нощта, когато Хокинс почина. “Неговият музикален дух и заразителният смях ще живеят с всички нас завинаги. Мислите ни са със съпругата, децата и семейството му и молим личният им живот да бъде третиран с най-голямо уважение в този невъобразимо труден момент.”