Gaz Coombes, известен като фронтмен Supergrass, обяви, че ще издаде четвъртия си соло албум “Turn The Car Around” на 13 януари 2023 г.

Записът е последната част от трилогията, която Coombes започна с “Matador” (2015) и продължи с “World’s Strongest Man” (2018). В албума, написан и записан в студиото на изпълнителя в Оксфордшир, се използват звуковите палитри и теми на текстовете, характерни и за предшествениците му.

Turn The Car Around е албум, към който се стремях през последните 7 години“, обясни Coombes в изявление. По думите му проектът “обхваща възходите и паденията на съвременния живот и текста с дребен шрифт между тях“.

В новия сингъл “Don’t Say It’s Over” Coombes обръща поглед назад към нощта, в която среща бъдещата си съпруга. “Когато пишех Don’t Say It’s Over си представях двойка, споделяща странни и красиви моменти, бродейки през някой курортен град нощем. Чувството за любов и всичките ѝ усложнения. В общи линии парчето казва “Животът ми е по-добър заради теб”. Мисля, че песента е еднакво мрачна и светла. Намирам тези противоречия за интересни и провокиращи размисли… а и са идеални за готини, сбъркани любовни песни.”

Don’t Say It’s Over” е придружен с официално видео, режисирано от Tom Cockram.

Gaz Coombes: “Turn The Car Around”

01. Overnight Trains
02. Don’t Say It’s Over
03. Feel Loop (Lizard Dream)
04. Long Live the Strange
05. Not the Only Things
06. Turn the Car Around
07. This Love
08. Sonny the Strong
09. Dance On