Gaz Coombes издаде новия си сингъл, озаглавен “Long Live The Strange“. Фронтменът на Supergrass написва енергичното инди парче след като дъщеря му Tiger го завежда на концерт на Cavetown в Оксфорд през 2020 г.

Коментирайки как музиката има силата да обединява хората, Coombes каза: “Песента отпразнува странното и чудесното и е напомняне винаги да ги приветстваме. Концертът оказа голямо въздействие върху мен. Той беше всичко, което едно изпълнение на живо носи със себе си – свързване с тълпата, която се състои от всякакви хора, които искат да са част от нея, пълно приобщаване, и реших, че това е доста силно преживяване.” Той описа усещането за обединение като “очевидно странно в най-хубавия смисъл на думата.”

Песента е придружена от видео, режисирано от Niall Trask, който обясни: “Когато навлязох в проекта, Gaz вече беше живял сред общността от манекени в продължение на няколко месеца. Неговото познание за тях ми позволи безпроблемно да ги режисирам и да преодолея езиковата бариера. Целият процес беше удивителен и със сигурност мога да го опиша като културен шок; идвайки от Южен Лондон, тишината и спокойствието бяха почти оглушителни. Това със сигурност е едно от най-красивите ми изживявания като филмов продуцент.”

Coombes ще издаде четвъртия си соло албум, “Turn The Car Around”, на 13 януари чрез Hot Fruit Recordings/Virgin Music. Той ще е последната част от трилогията, започнала с “Matador” (2015) и “World’s Strongest Man” (2018).