В четвъртия си студиен албум “Give Me The FutureBastille създават амбициозно, завладяващо пътешествие през сложни технологии и виртуална връзка.

Сега групата, номинирана за награда Grammy, отварят своя въображаем свят с “Give Me The Future + Dreams Of The Past“, втората част от трилогията, който съчетава първоначалния албум и осем допълнителни песни, развиващи темите, които вълнуват групата през целия цикъл на албума. Той бе издаден на 26 август чрез EMI Records.

При издаването на тази версия на записа, ние искахме да дадем пълната картина на това, което възнамерявахме с този албум и също така да подхвърлим идеята, че можете да изберете вашето собствено приключение“, сподели фронтменът Dan Smith. „Можете да се потопите в идеите за бъдещето и електронния свят, или можете да се върнете в миналото – далеч от технологиите и в идеите за спомен и носталгия – както тематично, така и музикално. Или можете да изберете пълно бягство от разбито сърце на дансинга.“

Първото предложение от “Dreams Of The Past“, водещият сингъл, вдъхновен от Quincy Jones, озаглавен „Revolution“, е възможно най-готов за дансинга. Песента черпи допълнително вдъхновение от хита на The Weeknd „Can’t Feel My Face“, докато Smith намира любовта в дистопията, пеейки: „Lost in the universe / We got the modern curse, but we try / I don’t want to go around the sun / With anyone but you, babe”.

Припевът е за интимността на човешката връзка в контекста на някаква научна фантастика. Но става въпрос и за идеята за онези невероятно внимателни хора, които прекарват живота си в опити да променят света по положителен начин“, обясни Dan. „Изпитвам страхопочитание от такива хора – ако сте един от тях – изобретател, активист или учен, трябва да имате способността да си представяте версия на бъдещето, която е по-добра от това, което съществува в момента, и тогава имате тази енергия, за да работите, за да го осъществите. Наред с всички останали неща, които животът ви поднася.

Той добавя: „И така, исках да кимна към тези хора и идеята, че преди да се случи нещо голямо, повечето от тях ще са имали тези малки революции в съзнанието си, промяна на перспективата, която води до нещо по-голямо.

В допълнение към “Give Me The Future + Dreams Of The Past“, предстоящото издание на Bastille ще включва допълнителна част от текущата им съвместна серия от ремикси, “Other People’s Heartache“, като трета глава. Тази част от записа ще включва шест песни, включително колаборации с Alok и Tyde и наскоро издадения сингъл на групата „Remind Me“.

Ето и новото видео, “Hope For The Future

BastilleGive Me The Future + Dreams Of The Past“:

Part One – Give Me The Future:

01. Distorted Light Beam
02. Thelma + Louise
03. No Bad Days
04. Brave New World (Interlude)
05. Back To The Future
06. Plug In…
07. Promises (by Riz Ahmed)
08. Shut Off The Lights
09. Stay Awake?
10. Give Me The Future
11. Club 57
12. Total Dissociation (Interlude)
13. Future Holds [feat. BIM]

Part Two – Dreams Of The Past:

01. Back To The Innerverse (Interlude)
02. Real Life
03. Family Ties
04. Distorted Light Beam (Reprise)
05. Revolution
06. survivin’
07. No More Bad Days
08. Hope For The Future

Part Three – Other People’s Heart Ache:

01. Other People’s Heartache (Interlude)
02. Run Into Trouble [Alok x Bastille]
03. Remind Me
04. Eight Hours [Bastille x Tyde]
05. Dancing In The Dark
06. Running Away