Bastille обявиха издаването на чисто нов албум, наречен „Give Me The Future“ – чуйте последния сингъл на групата „No Bad Days“ по-долу.

Четвъртият студиен албум на групата, който трябва да излезе на 4 февруари 2022 г., е „почит към човечеството в ерата на технологиите и отразява странните преживявания във времена, които се усещат като научна фантастика“.

Изследвайки както възможностите на новите технологии, така и тъмната страна на живота, преживян онлайн, идеята за албума – е дошла преди пандемията, но поема нов живот по време на карантина, според фронтмена Dan Smith.

Работейки върху тези песни в такъв апокалиптичен период, с всички останали у дома, залепени за екрани, вдъхновени от чувството, че е станало доста тругно да различим това, което е истинско и това което не е“, каза Smith в прессъобщение. „Ние сме в ерата на дийп фейк, фалшиви новини и лъжливи световни лидери. Но онлайн можете да бъдете всеки. Това, което правите със своето усещане за себе си и с отношенията си, е огромно и е очарователно“.

Предварителни поръчки за Give Me The Futureтук.

Последният студиен албум на групата, “Doom Days“, излезе през 2019, а през декември 2020 те изненадващо издадоха EP-то “Goosebumps“. През последните месеци групата представи синглите “Give Me The Future”“Distorted Light Beam” и Thelma + Louise”. Сега е време за още едно ново видео, No Bad Days“:

Bastille: “Give Me The Future

1. Distorted Light Beam
2. Thelma + Louise
3. No Bad Days
4. Brave New World (Interlude)
5. Back To The Future
6. Plug In…
7. Promises (by Riz Ahmed)
8. Shut Off The Lights
9. Stay Awake?
10. Give Me The Future
11. Club 57
12. Total Dissociation (Interlude)
13. Future Holds (feat. BIM)