Papa Roach официалното видео към новия сингъл от техния предстоящ единадесети студиен албум. Тази песен носи заглавието „Stand Up“ и можете да я чуете по-долу.

През миналия януари част от новата песен на Papa Roach, “Stand Up”, бе включена в реклама за партньорството на Ultimate Fighting Championship (UFC) с ESPN. Това е четвърти сингъл от предстоящия, все още необявен албум на групата, след “Swerve”“Dying To Believe” и “Kill The Noise”

Фронтменът Jacoby Shaddix казва за нея: „„Stand Up“ е вдъхновена от социалните вълнения на маргинализираните хора по целия свят. Става дума за чувството, че искаш да се откажеш, когато си опрян до стената. За тези, които са били потиснати толкова дълго, че чувството за безнадеждност е всичко, което имат. „Stand Up“ има за цел да вдъхнови този шепот, този малък глас вътре, който си струва да отстоявате. Разтърсете света с гласа си!”

Ето и новото видео “Stand Up”:

Миналия май Shaddix разговаря с радио станцията FM99 WNOR за решението на бандата да пусне следващия си албум чрез собствен лейбъл. На въпроса как направиха тази стъпка, Jacoby отговори: “Преди, когато бяхме с DreamWorks Records — това беше точно след като пуснахме албума ‘Infest’ — имахме сделка с бандата Alien Ant Farm. Казахме си, ‘Който първи получи договор, да опита да направи бранд, филиал на звукозаписната компания, с който да издаваме музика‘. Спазихме това обещание и направихме звукозаписната компания New Noise Records. И това беше през 2001. Няколко години и звукозаписни компании по-късно издадохме най-големите си хитове с Better Noise Music, последната звукозаписна компания, с която работихме. Бяхме в преговори и си мислехме, ‘Добре. Ще продължим ли с тази компания?‘, с която имахме много голям успех и от която научихме много важни неща и мога да кажа само хубаво за тях. Но си помислихме, ‘Добре. Нека го обсъдим и преценим имаме ли каквото е необходимо да го направим сами, да сме независими‘. Проведохме срещи и решихме за Warner/ADA, с които имаме наш звукозаписен лейбъл и работим с хората им за промо и всички такива неща. Но ние сме звукозаписната компания. Използваме знанията си през годините, които сме събрали с екипа ни, да поемем управлението сами. И е много вълнуващо, малко плашещо. Защото не знаеш. Но знаете ли какво? Усещам, че не можем да се провалим“.

Той продължава: “Сещате ли се, когато интуицията ви казва нещо? Правили сме това, знаем много, знаем какво искат феновете ни, знаем какво ние искаме, знаем какво ни вдъхновява, знаем какво ни пали, и знаем, че имаме фен база, която ни обича. Хайде да го направим. Имаме и чудесни отношения с радиостанциите. Току-що стигнахме до No. 1 в рок радиото след повече от 20 години. И си казвам, ‚Знаете ли какво? Мисля, че можем да го направим‘. И ето че направихме скока. P-Roach имаме работещата New Noise Records“.

Що се отнася до това какво е необходимо за издаване на албум без участието на външна звукозаписна компания, Jacoby казва: “След разговора, с бандата приключихме креативните дискусии за корицата на албума и подготовката за снимки и всички такива неща. Много е готино. Различно креативна прогресия в направата на албум. Имаме музиката, но после говорим за маркетинг, музикално видео, снимки, различни начини за опаковане на албума – намираме се в процеса на всичко това. И наистина му се наслаждавам, забавен процес е. И е страхотно да мечтаеш за някакви неща и после да ги сбъднеш. Случва се и наистина обичам този момент“.

Втората колекция с най-велики хитове на Papa Roach, “Greatest Hits Vol. 2: The Better Noise Years” излезе през март чрез Better Noise Music. “Greatest Hits Vol. 2 – The Better Noise Years” съдържа 12 от топ 10 хитовете на бандата, издадени между 2010 и 2019, както и три неиздавани преди ремикса и два неиздавани акустични записа на живо в  YouTube Studios в Ню Йорк Сити.

Последният албум на Papa Roach, “Who Do You Trust?“, излезе през януари 2019. Дискът е продуциран от Nick “RAS” Furlong и Colin Cunningham, освен песента “Top Of The World”, която е продуцирана от Jason Evigan.

През декември 2020 Papa Roach пуснаха мини албума от 5 трака “20/20“, съдържащ “нови интерпретации на стари парчета“, включително и “Last Resort” и “Scars”.

Предстоящото Kill The Noise Tour с Hollywood Undead и Bad Wolves включва следните дати:

03/01 Anaheim, CA – House of Blues
03/02 Phoenix, AZ – Arizona Federal Theatre
03/05 Salt Lake City, UT – The Great Saltair
03/06 Denver, CO – Fillmore Auditorium
03/08 Grand Forks, ND – Alerus Center
03/09 Omaha, NE – Ralston Arena
03/11 Minneapolis, MN – The Armory
03/12 Gary, IN – Hard Rock Live Northern Indiana
03/13 Cincinnati, OH – The Andrew J Brady ICON Music Center
03/15 Cedar Rapids, IA – Alliant Energy Power House
03/16 Grand Rapids, MI – GLC Live at 20 Monroe
03/17 Detroit, MI – The Fillmore Detroit
03/19 Toronto, ON – HISTORY
03/20 Laval, QC – Place Bell
03/22 Montclair, NJ – The Wellmont Theater
03/23 Washington, D.C. – The Theater at MGM National Harbor
03/24 Uncasville, CT – Mohegan Sun Arena
03/26 Greensboro, NC – Piedmont Hall
03/27 Atlanta, GA – Coca Cola Roxy
03/29 Oklahoma City, OK – The Criterion
03/30 Corpus Christi, TX – Concrete Street Amphitheater
04/01 Monterrey, MEX – Tecate Pa’l Norte (no Hollywood Undead/Bad Wolves)
04/02 Monterrey, MEX – Tecate Pa’l Norte (no Hollywood Undead/Bad Wolves)