19 май е определен за дата на издаване на десетия студиен албум на немския пост-метъл колектив The Ocean.

Новото усилие е озаглавено “Holocene” и се очаква да затвори концепцията, вдъхновена от палеонтологията, която присъства в хода на тяхната дискография. Изявление, издадено от групата по-рано снощи, 6 февруари, гласи:

„Ще издадем нашия нов, 10-ти студиен албум „Holocene“ на 19 май.

Въпреки тежката тур-година, ние намерихме време да завършим новия си албум и след дълга одисея да го миксираме и мастерираме (за което ще ви разкажем всичко, когато му дойде времето), не можем да бъдем по-доволни от него. “Holocene” добавя заключителна глава към нашата серия от албуми, вдъхновена от палеонтологията, и представя превключване към електронни сфери, като в същото време изследва нови дълбочини на тежестта.

Phanerozoic II” завършва с песен, озаглавена „Holocene“, и това сочи посоката на бъдещите неща, както концептуално, така и музикално. Песента “Holocene” завършва внезапно и въпреки това се свързва безпроблемно с началото на новия албум, синтезаторите на първия Preboreal, който пуснахме като първи сингъл от албума преди 2 седмици. Това е само самото начало на едно пътуване, което отново ще завърши на съвсем различно място от мястото, където е започнало…

Holocene“ е приложение към 2 Phanerozoic албума и Precambrian, или последната и заключителна глава, което го прави квадрилогия, ако искате. Той се занимава с епохата на холоцена, която е текущата и най-кратката глава в историята на земята, но по същество е албум за тревогата, отчуждението, загубата на разум и критично мислене, възхода на теориите на конспирацията и деконструкцията на ценностите в модерната епоха.

Докато се промъкваме по-дълбоко в собствената си музикална ДНК, ние направихме албум, който излезе по-интимен и завладяващ от предишните. Албум, с който предизвикахме нашата рутина на писане, албум, който не очаквахме да дойде, но с който се гордеем изключително много. Нямаме търпение да го споделим с вас.

Ето новото видео, “Sea Of Reds

The Ocean “Holocene

1. Preboreal
2. Boreal
3. Sea of Reeds
4. Atlantic
5. Subboreal
6. Unconformities
7. Parabiosis
8. Subatlantic

Предварителната поръчка чрез Pelagic Records – тук.
Повече подробности тук: https://www.theoceancollective.com