След като преди месец Godsmack пуснаха първия сингъл от предстоящия си “финален” албум “Surrender“, днес можем да чуем още едно парче – “You And I“.

Мултиплатинената номинирана за Grammy хард рок група Godsmack е готова да издаде своя осми студиен албум, “Lighting Up The Sky“, на 24 февруари 2023 г. чрез BMG.

С повече от 20 години успех в класациите, бостънската рок група се нареди сред титаните на хард рока от 21 век. Към днешна дата те са постигнали зашеметяващите 11 сингъла №1 в рок радиото, 20 топ 10 хита, получили са четири номинации за Grammy и безброй отличия през целия си мандат.

Lighting Up The Sky” (продуциран от Sully Erna и копродуциран от Mudrock) включва завладяващия сингъл „Surrender“, който ви представихме преди месец. Предварителни поръчки – тук.

Харесва ми, когато един албум те отведе на пътешествие от първата до последната песен. Осъзнах, че тук има цяла история за пътуването на един човек, възходите и паденията“, казва Erna. „Вярвам, че това е история, с която всеки ще се свърже на човешко ниво, защото всички сме минали през различни неща в живота.“ Албумът изследва момчето-среща-момиче, пречките в отношенията, поляризирания политически климат и състоянието на света, предателствата, връзките и много други. Също така навлиза в идеята за наследството, това, което оставяме след себе си; подходящ за това, което Erna отбеляза като последния студиен албум на Godsmack.

Днес може да слушате и новото парче “You And I“:

GodsmackLighting Up The Sky

1. You And I 
2. Red White & Blue 
3. Surrender 
4. What About Me 
5. Truth 
6. Hell’s Not Dead 
7. Soul On Fire 
8. Let’s Go 
9. Best Of Times 
10. Growing Old 
11. Lighting Up The Sky 

Миналия април фронтменът Sully Erna каза пред радиостанция 101.1 WJRR, че новият студиен албум на групата е „завършен; приключихме със записването му. Вероятно трябва да чуете нова музика до лятото – средата до края на лятото – и след това да я последва втори сингъл и пълния запис най-късно до 23-та“, каза той. „Това е планът. И просто ще ударим още веднъж твърдо и силно. И трябва да ви кажа, че това може да е последният за нас – може да е последният запис за нас.“

През февруари барабанистът на Godsmack Shannon Larkin каза в подкаста „Stop! Drop & Talk“, че той и колегите му от групата „пишат музика“ по „наистина различен“ начин „този път. Отнема няколко седмици и колкото и дълго да продължим и след това, геният се обади. Когато Sully получи искра, тогава се събираме. Няма план. Колкото и дълго да отнеме, ние се събираме и творим заедно. Така че е прекрасно време“.

Миналия ноември Erna говори пред радиостанция 93X в Минесота за плановете на Godsmack за нов студиен албум. Той каза: „Хората винаги ни питат за това време, как така на Godsmack са нужни четири години, за да пуснат нова музика. Е, за нас това е само един миг. И причината е, че ни отнема около шест месеца до една година да напишем и запишем албум, защото ние търсим качеството през повечето време, а не количеството. И след това е турне, което продължава още 18 месеца до две години. И след това, очевидно, когато приключваме голямо световно турне – преди да направим още един запис, си вземаме шест месеца почивка или нещо подобно, и след това има още шест месеца до една година, за да го напишем. Моята гледна точка е, че четири години минават много бързо. Очевидно, с Covid дори стана малко повече. Надяваме се да пуснем нещо в края на 22 г., с намеренията да излезем до началото на 23 г. — в Щатите. Може да започнем малко по-рано първо в Европа, но Щатите, мисля, ’23 за голямо световно турне с нов облик [в подкрепа на] нов албум.”

Erna каза още, че Godsmack първоначално са планирали да издадат нова музика през 2021 г., но са се отказали от това, след като е станало очевидно, че турнето ще се забави още повече поради продължаващата пандемия.

Когато това се случи, тогава си казахме, „Добре, добре, това ни дава малко време, „защото искаме да създадем това място и да подготвим групата и новото студио“, обясни Sully. „След това завършихме студиото и веднага се захванахме за работа. Бяхме там два, три месеца, и започнахме да въртим и изпомпваме музика, а след това си казахме, „Чакай малко тук. толкова ли бързаме? Още известно време няма да ходим на турне. И Tony [Rombola, китара] каза: “Да, искам да направя някои проекти около къщата си”, и Shannon също, а Robbie [Merrill, бас] преминаваше през нещо, изграждайки отново личния си живот. И аз се съгласих, “Няма причина. Бяхме на турнета повече от две десетилетия подред, а сега бързаме да излезем направо по време на пандемия?” Така че ние просто си казахме: “Ех. Изключи го. Ще се видим догодина. Да отидем да се насладим на нашето лято. Нека да се насладим на нашите семейства, приятели и къщи.” И тази година си взехме почивка. И затова очакваме вероятно късното лято, ранната есен нов сингъл. И след това дългосвирещ запис след това.“