Изминаха малко повече от две години, откакто Greta Van Fleet пуснаха дебютния си албум, “Anthem of the Peaceful Army” (2018). Преди това групата избухна на рок сцената с двойка EP-та от 2017. Започвайки с „Highway Tune“, младите рокери вкараха четири поредни номер 1 хита в класацията за Mainstream Rock и продължиха да свирят на разпродадени концерти по целия свят.

Новият албум на младите надежди на рока се казва “The Battle at Garden’s Gate” и излиза днес, 16 април. Ако мислите, че заглавието на албума звучи малко църковно, е, това е умишлено. „Определено има библейски препратки – казва Джош пред Rolling Stone. – Не само в заглавието, но и в целия албум.

“Това е свят с древните цивилизации в него, точно като нашата собствена паралелна вселена, наистина. Това е аналогия. Всяка песен е нова тема. Поглед към различни култури и цивилизации вътре в този свят, търсещи някакъв вид спасение или просветление”.

„Разбрахме, че докато пораствахме, бяхме защитени от много неща и не знаехме за много неща“, казва барабанистът Дани. „И тогава бяхме хвърлени в този огромен свят и началото беше културен шок. Но тъй като започнахме да пътуваме много, да се срещаме с нови и различни хора и да се сблъскваме с различни култури, определението ни за „нормално“ се промени”.

Greta Van Fleet: “The Battle at Garden’s Gate

 1. Heat Above
 2. My Way, Soon
 3. Broken Bells
 4. Built by Nations
 5. Age of Machine
 6. Tears of Rain
 7. Stardust Chords
 8. Light My Love
 9. Caravel
 10. The Barbarians
 11. Trip the Light Fantastic
 12. The Weight of Dreams