След поредица от тийзъри, за които ви разказахме по-рано, Greta Van Fleet обявиха подробности за своя трети албум, “Starcatcher“.

Продължението на “The Battle At Garden’s Gate” от 2021 г. ще пристигне на 21 юли чрез Lava / Republic Records. Освен новия албум, групата ще предприеме и голямо турне – вижте датите тук.

Непоклатим воин, който води безкрайната, вечна и невъзможна битка за спасение; това бяха елементите, свързани с тази конкретна песен,” каза китаристът Jake Kiszka за песента в шоуто на Zane Lowe по Apple Music 1, където беше премиерата на песента. „По същество съдбата ни е предопределена, подобно на звездите, които падат от всемогъщите небеса на земята. Тази философия е пренесена в историята на един блусмен, на кръстопътя на вселената.”

The Falling Sky“ следва издадените преди това сингли „Meeting The Master“, „Sacred The Thread“ и „Farewell For Now“. “Starcatcher” ще пристигне на 21 юли чрез Lava/Republic Records.

За “Starcatcher” като цяло, китаристът Jake Kizska е ентусиазиран от творческия процес: „Наистина не трябваше да насилваме или да бъдем интензивни в писането, защото всичко, което се случи, беше много инстинктивно. Ако не друго, записът е нашата гледна точка и обобщава къде сме като група и индивидуално като музиканти.”

В по-голям мащаб басистът/клавирист Sam споделя, че „Когато си представям света на Starcatcher, си мисля за космоса. Това ме кара да задавам много въпроси, като „Откъде идваме?“ или „Какво правим тук?“?

Поръчайте новия албум тук и слушайте новото парче тук:

Песента има и официално лайв видео, гледайте г тук:

Greta Van Fleet – “Starcatcher

1. Fate Of The Faithful
2. Waited All Your Life
3. The Falling Sky
4. Sacred The Thread
5. Runway Blues
6. The Indigo Streak
7. Frozen Light
8. The Archer
9. Meeting The Master
10. Farewell For Now