Албумът включва също изяви на Dave Navarro, Richard Patrick и дъщерите на Bennington, Lily и Lila.

Gray Daze, базираната във Финикс група, която беше оглавявана от покойния Chester Bennington преди кариерата му в Linkin Park, обяви новозаписания албум “The Phoenix“, който пристига днес, 17 юни.

Новият албум следва “Amends” от 2020 г., друг албум, който включва вокалите на Bennington. Какато и “Amends” – с благословията на семейството на Chester – оригиналните членове на Grey Daze презаписаха стария материал на групата от 90-те, като включиха вокалите на Chester.

Новият албум включва също изяви на Dave Navarro, Richard Patrick и дъщерите на Bennington, Lily и Lila Bennington.

Видео към главния сингъл “Saturation (Strange Love)” придружаваше анонса на албума. Песента демонстрира звуковите подобрения на новите записи, хвърляйки светлина върху оригиналните вокални изпълнения на Bennington. Свежата продукция на Esjay Jones поставя емблематичния глас на Chester отпред и в центъра.

Това ще изненада много хора, защото се връща към същността на Chester“, каза барабанистът и композитор Sean Dowdell. „Едно от нещата, които хората обичат в него, беше неговата уникална способност да крещи в тон… и тази песен ви връща към всичко, което обичате в този писък. Усещаш онзи гняв и сурова емоция, които той внесе във всичко, което направи.”

Преди смъртта си Bennington планира да се събере с Grey Daze, изразявайки желание да запише отново тези песни. Заедно с поправките от 2020 г., “The Phoenix” завършва тази визия.

Amends беше по-емоционален и отразяващ“, каза Даудъл в прессъобщението. „Почувствахме се тъжни, когато го пишехме. Сега, когато отминаха няколко години, е много ясно какво преживяхме. Бяхме на различен етап на скръб. Преживяхме шока и тъгата. Сега се връщаме към благодарността. И така, The Phoenix е по-скоро празник на нашия приятел, неговия талант и музика. Той улавя страха и енергията на Chester, в които хората се влюбиха. Много по-агресивно е. Ако обичате писъка на Chester, този запис ще ви хареса.”

Новото видео “Drag” може да гледате тук:

Слушайте целия албум тук:

https://open.spotify.com/album/5GjIi3vzAirlu5Pf7yCMxl?si=e4_tjCWOTI2G5fhxShRxHA

Grey Daze: “The Phoenix

01. Saturation (Strange Love)
02. Starting To Fly
03. Be Your Man
04. Holding You (featuring Dave Navarro)
05. Hole (featuring Lily & Lila Bennington)
06. Drag
07. Believe Me (featuring Richard Patrick)
08. Anything, Anything
09. Spin
10. Wake Me