Доминираната от жени метъл банда Gwendydd представя новото си видео – то е към заглавната песен от наскоро издадения им дебютен албум “Human Nature“.

В бързо променящия се свят сме склонни да забравяме постиженията си, но също така и нашето в много отношения покварено съществуване. Преди всичко бремето на нашия насилствени и алчен характер. И все пак има надежда, която се крие в безкрайната битка на малцина смели.

Пълномащабната кинематографична продукция включва над сто участници. В основата е конфликта на въоръжени паравоенни злодеи срещу бунтуващата се тълпа. А мрачното настроение носи пост-апокалиптична, почти “Mad Max” стилистика. Вижте новото видео “Human Nature” тук:

Представете си шоу за таланти в голям национален телевизионен канал. Поп звездичка след поп звездичка дават всичко от себе си, за да приспят публиката с любимия си сърцераздирателен еднодневен захаросан хит. Излиза момиче с невинен глас, изпълнява „Look what you made me do“ на Taylor Swift. И публиката, и журито се чувстват спокойни. И тогава идва първия припев…

Случилото се тогава шокира и наелектризира аудиторията в студиото и цяла държава пред телевизорите им. Със своите брутални и гневни death вокали, тя звучи все едно разкъсва американската поп звезда и плюе остатъците из цялото студио. Шок и радост, любопитството и страх преминават в ураган от аплодисменти.

Името на това момиче е Виктория Стоичкова и нейното представяне бързо достигна повече от 3,5 милиона гледания в YouTube, а секцията за коментари е пълна с ентусиазъм и приветствия. Това със сигурност беше само началната точка на кариерата ѝ. Няколко месеца по-късно Вики и нейните партньори в престъплението – Тина, Рени, Соня и Бамби – издават първия си дългосвирещ албум „Human Nature“.

Gwendydd, кръстена и вдъхновена от мистичната средновековна легенда, е първата доминирана от жени метъл група в България. Създадена в София през 2018 г., тя са сред най-бързо развиващите се групи на екстремната сцена. Групата има два сингъла с официални видеоклипове: „The Nightmare Ends Tomorrow“, който е избран да бъде част от саундтрака на уникалния арт проект „Papermovie“ и втория сингъл – „Suicide“.

Третото видео на групата, “Guilty” е заснето на живо в студиото на Audioslot. По-късно и трите песни попадат и в дебютния албум на групата “Human Nature”, който излиза на 30 март 2020 г. Албумът съдържа 10 песни, които могат да бъдат намерени в повечето платформи за цифров стрийминг, включително Spotify и Deezer. По-късно групата пуска видео към парчето “21st Century Ignorance“, заснето и монтирано по време на първата карантина, причинена от пандемията COVID-19.

В момента Gwendydd работят по нов материал за втория си албум и се готвят да се ка§ат отново на сцена веднага след пандемията.