Британското дуо Hurts пусна ново парче – “Ready To Go“. Песента е втори официален сингъл от предстоящия четвърти студиен албум на дуета, озаглавен “Desire”, който ще излезе на 29 септември.

У нас албумът ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и ще бъде наличен в онлайн магазина www.musicmall.bg. Предварителните поръчки за “Desire” стартират на 8 септември.

Theo Hutchcraft казва: “Ready To Go” е песен, която възпява живота в цялата му пълнота и жизненост. Видеото пък контрастира на това настроение, тъй като разглежда скръбта и трудностите, през които минават голяма част от мъжете с емоционални проблеми. Това е особено често срещан голям проблем в Северна Англия, където снимахме видеото. Надявам се, че песента и видеоклипът към нея ще успеят да представят нашето позитивно послание в това да се радваме на живота”.

И докато първите два албума на Hurts бяха издържани в меланхоличен саунд и готическа атмосфера, то третият албум “Surrender” предложи на феновете различна музикална посока в развитието на групата. Сега с “Desire” и песни като Chaperone, People Like Us, и новият сингъл Ready To Go, Hurts дават заявка за нови музикални територии.

Desire съдържание:
1.     Beautiful Ones
2.     Ready To Go
3.     People Like Us
4.     Something I Need To Know
5.     Thinking Of You
6.     Wherever You Go
7.     Chaperone
8.     Boyfriend
9.     Walk Away
10.   Wait Up For Me
11.   Spotlights
12.   Hold On To Me
13.   Magnificent

След триумфалния старт на кариерата им през 2010г. с дебютния албум “Happiness” и тоталния сърцераздирателен хит “Wonderful Life”, Theo Hutchcraft и Adam Anderson издават два студийни албума – Exile (2013) и Surrender (2015) – от които излизат редица успешни сингли, сред които хитовете “Some Kind of Heaven” и “Nothing Will Be Bigger Than Us”. През годините дуото прави няколко европейски турнета в препълнение концертни зали.

В началото на 2017-та година,  Hurts издадоха песента “Beautiful Ones” и обявиха, че е пилотен сингъл от предстоящ студиен проект. Песента написана от Theo Hutchcraft е “във възхвала на човешката индивидуалност”, както самият той казва.

Вижте датите за предстоящото европейско турне на Hurts: www.informationhurts.com