През последните няколко години Ива Янкулова работи по първият си самостоятелен студиен албум, озаглавен “Fish Tears”, който ще бъде представен за първи път на 21 февруари в столичния клуб Терминал 1. Дава си време и работи с търпение, тъй като не е обвързана с договори и се самопродуцира, съвместно с Иво Христов, познат като част от проекта “Балкански”.

“Fish Tears” е много личен проект за Ива, защото всички песни са написани от самата нея. Стиловите рамки се размиват в красива еклектика. Има нещо от щатското кънтри, щипка рок енд рол, ирландска нотка на тъга и меланхолия, типична за поетите с китара от острова, смесица от емоции, зазвучаващи като завършен филмов саундтрак. 

Посланията са изпълнени с прошка и разбиране, задават се социални въпроси, свързани с притежанието, свободата на духа и мястото ни в обществото. Ива ни разказва истории и ни превежда през едно пътешествие на съзнанието на едно младо момиче, неговите вълнения и емоции свързани с любовта и близостта, с даването и приемането.

Голямата тема, вдъхновила творчеството й, е нейната майка, която тя губи като дете. Първият сингъл на  YVA – “ 20 years minus 1 “, излиза и с видео и представлява емоционална автобиография с оригинални кадри на нея и майка й, от 1996, която младият артист смело и лично сподели със света миналата година. 

Плътно до Ива от началото по пътя на албума стои един човек, без когото общото звучене и “саунда” не биха били завършени. Това е Ненко Милев, водещият китарист в проекта. Освен на китара, Ненко свири и на мандолина и уколеле, композира аранжиментите и се посвещава на идеята напълно – ако Ива е сърцето на проекта, то той безспорно е тялото му.

Миксовете на парчетата са дело на Моnyx, а мастърирането на албума идва от Пийт Майер, работил с големи имена като Ю ту, Лана дел рей, Джак Уайт, Пати Смит и Деймиън Райс.

Премиерата на “Fish tears” ще можете да чуете и видите на 21 февруари в клуб терминал 1. На с цената с нея ще бъдат Радо Казасов (барабани), Илияна Георгиева(виолончело), Ненко Милев(китара), Петър Йотов(китара) и Петко Славов(бас).

Tickets: 10 лв. – Epay-GO и на касите на Easy Pay в цялата страна.
https://epaygo.bg/1393891005