Не пропускайте този четвъртък концерт-премиерата на дългоочаквания авторски албум на Ива Янкулова-YVA „Fish Tears”

Датата е 21 февруари, мястото е клуб Терминал 1. Вратите отварят в 21:00 ч.

След като миналата седмица Yva и нейната банда направиха своя дебют в интимната атмосфера на “Sofar Sounds Sofia”,  сега предстои и официалната  му премиера – този четвъртък, 21 февруари, в столичния клуб Терминал 1.

На с цената с YVA ще бъдат музикантите – Радо Казасов (барабани), Илияна Георгиева (виолончело), Ненко Милев (китара), Петър Йотов (китара) и Петко Славов (бас). А специални гости на събитието ще бъдат Dead Man’s Hat, които ще подгреят с акустичен сет и Глория Петкова, която ще ни държи в силна музикална кондиция и след края на концерта.

Ако още не познавате творчеството на Yva, задължително отделете няколко минути и вижте нейните два реализирани сингъла – “20 years minus 1“ и „Colibri“, което вече трета седмица е в класацията на БНР – ТОП 20.

Fish Tears” е много личен проект за Ива, защото всички песни са написани от самата нея. Стиловите рамки се размиват в красива еклектика. Има нещо от щатското кънтри, щипка рок енд рол, ирландска нотка на тъга и меланхолия, типична за поетите с китара от острова, смесица от емоции, зазвучаващи като завършен филмов саундтрак. 

Посланията са изпълнени с прошка и разбиране, задават се социални въпроси, свързани с притежанието, свободата на духа и мястото ни в обществото. Ива ни разказва истории и ни превежда през едно пътешествие на съзнанието на едно младо момиче, неговите вълнения и емоции свързани с любовта и близостта, с даването и приемането.

Голямата тема, вдъхновила творчеството й, е нейната майка, която тя губи като дете. Първият сингъл на  YVA – “20 years minus 1“, излиза и с видео и представлява емоционална автобиография с оригинални кадри на нея и майка й, от 1996 г., която младият артист смело и лично сподели със света миналата година.  

Плътно до Ива от началото по пътя на албума стои един човек, без когото общото звучене и “саунда” не биха били завършени. Това е Ненко Милев, водещият китарист в проекта. Освен на китара, Ненко свири и на мандолина и уколеле, композира аранжиментите и се посвещава на идеята напълно – ако Ива е сърцето на проекта, то той безспорно е тялото му.

Миксовете на парчетата са дело на Моnyx, а мастърирането на албума идва от Пийт Майер, работил с големи имена като Ю ту, Лана дел рей, Джак Уайт, Пати Смит и Деймиън Райс.

Албумът е продуциран съвместно с Иво Христов, познат като част от проекта “Балкански”.

Tickets: 10 лв. – Epay-GO и на касите на Easy Pay в цялата страна.
https://epaygo.bg/1393891005

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/542090379624405/