Новият албум на Kaleo “Surface Sounds” се очаква на музикалния пазар на 23 април. От него вече успяхме да чуем “I Want More“, “Break My Baby“, “Alter Ego” и “Backbone“, а сега е време за сингъла “Skinny“, придружен с официално лирик видео:

Фронтменът и композитор JJ Julius Son е работил в студиото 2 години, позволявайки на комбинацията от глобално пътуване и прецизна работа да се превърне в спектър от звуци, записани по света – Северна Америка, Южна Америка и из Европа. Освежаващо и без премисляне, Julius Son позволява на всяка мелодия да диктува своя път, като същевременно се осланя на своите блус, фолк и рок наклонности.

Първо, исках да подчертая несигурността и тревожността, която всички срещат днес. Мислехме да отложим този анонс, но не изглеждаше правилното нещо, защото всички жадуваме за капка нормалност”, обяснява Julius Son  от дома си в Исландия. „Времена като тези ни напомнят какво е най-важно. Инстинктивно като човешки същества ние променяме фокуса си от повърхностното към колективната подкрепа към съседите ни. Това чувство всъщност се отразява в Surface Sounds. Моята надежда е албумът да служи като напомняне, че това, което е на повърхността ,не е толкова важното, колкото какво има отдолу и е наш дълг да се изправяме едни други на крака, когато има нужда”.

 „По много начини Surface Sounds винаги е бил такъв пъзел за мен”, продължава Julius Son относно селекцията на тракове, записани по време на път. „Буквално скочих в студия в Гърция, Южна Америка, и навсякъде из Европа, създавайки това, което е “Surface Sounds”. Всеки път, в който се прибирах в Исландия, всеки път, в който отивах в Лос Анджелис, се наслаждавам на това, което можем да създадем на момента и на всяко място”.

В допълнение към издаването на “Alter Ego” , който Julius Son нарича „ вероятно най-класическата rock and roll песен в албума” , исландската рок банда издаде два нови трака по-рано тази година, показвайки контраст между звук и въображение, очаквани и в Surface Sounds. „Нежните, но и твърди”  “I Want More” и “Break My Baby” дават поглед към по-тъмната страна на Kaleo, която Loudwire  описват като „запомняща се и приятна, показваща диапазонът на вокала  [на Julius Son] и песъчлив, блус подход”.

Kaleo: “Surface Sounds

 1. Brother Run Fast
 2. Break My Baby (produced by Mike Elizondo and co-produced by JJ Julius Son)
 3. Alter Ego
 4. Free the Slave
 5. Skinny
 6. Hey Gringo
 7. The USA Today (produced by Shawn Everett and JJ Julius Son)
 8. My Fair Lady
 9. I Want More (produced by JJ Julius Son)
 10. Backbone
 11. I Walk on Water (co-written with David Antonsson)
 12. Into My Mother’s Arms (produced by JJ Julius Son)

От  издаването на техния златносертифициран пробивен албум от 2016 г. А/В, исландската рок банда Kaleo, водена от фронтмена JJ Julius Son, показа музиката си на света. Албумът ни даде 3 хитови сингъла – номинирания за Grammy “No Good, златно продавания “All The Pretty Girls” и оглавяващия класации, два пъти платинен “Way Down We Go”, който е използван в дузини телевизионни предавания, от Анатомията на Грей до Riverdale, отвеждайки сингъла към върха на  класацията на The Hollywood Reporter’s TV Songs chart. След като насъбраха над 1 милиард стрийма, 39 международни сертификата и безброй напълно разпродадени концерти от Лондон до Москва, Kaleo се доказаха като световен феномен. Познати с техните наелектризиращи изпълнения, Kaleo напълно разпродадоха първото си заглавно турне в Щатите, като изпъкнаха на Coachella, Lollapalooza и Bonnaroo и наскоро бяха избрани да отворят стадионни дати за the  Rolling Stones. Откакто KALEO приключиха почти 3-годишния график от турнета в подкрепа на A/B през 2018 гJulius Son прекара време в студиото, работейки върху продължението “Surface Sounds“, очакван на 5 юни чрез Elektra. Водещите сингли “I Want More”, “Break My Baby” и “Alter Ego” излязоха.