King’s X подписаха с InsideOut Music/Sony Music за издаването на своя 13-ти албум.

Групата, съставена от Doug “Dug” Pinnick, Ty Tabor и Jerry Gaskill, завърши скоро албума, това е първата нова музика от 14 години. Дългоочакваният нов запис ще види бял свят на 2 септември.

Pinnick коментира: „Чувствам, че е минала цяла вечност, откакто издадохме нов албум, и съм готов светът да чуе най-новото ни предложение. Надяваме се, че има малко от всичко, което харесвате в King’s X – три страни на едно е най-добрият начин да го опишем. Груувът е с нас“.

Gaskill добавя: „Наистина ще се случи! Новият запис излиза скоро. Щастлив съм, че работя с екипа на InsideOut/Sony Music. Доволен съм от записа. Щастлив съм, че всички ще го чувят . Това е щастлив ден. Или поне това си казвам. Надявам се да ви хареса“.

Tabor заявява: “Имам дългогодишна връзка с InsideOut и съм толкова доволен, че InsideOut/Sony издава новия албум King’s X“.

Ръководителят на лейбъла InsideOut Music Thomas Waber добавя: “Познаваме момчетата от цяла вечност и сме били фенове дори преди това. Наистина очакваме с нетърпение да добавим още един албум към впечатляващото им наследство. Работата по албум на King’s X винаги е върховна чест“.

В продължението на “XV” от 2008 г. King’s X работят с носителя на наградата “Еми” инженер и продуцент Michael Parnin (Rage Against The Machine, Mark Lanegan) в неговото Blacksound Studio в Калифорния. Той коментира: „Много съм горд с енергията и труда, вложени в този албум, особено с всички вокални изпълнения и разнообразни музикални влияния, смесени като едно. По истински King’s X модел, имахме няколко препятствия, които трябваше да преодолеем, и не беше не е лесно, но се надявам, че си струва за невероятните заклети фенове там, които чакаха толкова търпеливо, и за новите слушатели, които чуват King’s X за първи път“.

По отношение на музикалната посока на новия материал на King’s X, Pinnick казва: „Всяка песен е напълно различна от другите. Взехме всяка песен и се опитахме да направим като “белия” албум на The Beatles и просто да седнем с песен и да кажем: „Нека й дадем това, от което има нужда“. Не е нужно да има тежкия басна Doug Pinnick, ако има нужда от звук от типа на Paul McCartney. Ty Tabor споделя: “Това е като всяка песен. Нека я направим това, което е, но все пак да бъде King’s X. Така че мисля, че звучи като King’s X, но се надяваме, че всички ще почувстват, че направихме още една крачка напред. Целият смисъл е просто да се опитаме да продължим напред докато все още гледаме назад. Има много неща в този запис, които напомнят за King’s X напълно, но има и този нов King’s X, мисля. Звуково погледнато, ние сме наистина развълнувани, защото това е пълен аналогов запис с изключение на Pro Tools. Беше заложен аналогово — всичко — и беше мастериран на аналогова лента и дори с аналогови еквалайзери, за да получите компресия вместо “цифри”. Така че в този запис няма “цифри”. Така че, когато го чуете, ще ви върне малко назад. Звучи сякаш сте направили истински запис през 70-те, в звуково отношение. Това е, като, ти казваш: „Уау, басът е огромен, но мога да чуя всичко останало“. Michael Parnin свърши невероятна работа — старателна работа — за да звучи като плоча, която можете да поставите и да свири завинаги.

King’s X са на турне в Европа през септември:

Sep. 01 – Backstage Halle, Munich, Germany
Sep. 02 – Veruno Musica Festival, Veruno, Italy
Sep. 03 – Old Capitol, Langenthal, Switzerland
Sep. 06 – Hirsch, Nürnberg, Germany
Sep. 07 – Colos-Saal – Aschaffenburg, Germany
Sep. 09 – Boerderij, Zoetermeer, Netherlands
Sep. 10 – Fabrik, Hamburg, Germany
Sep. 12 – Spirit of 66, Verviers, Belgium
Sep. 13 – Kantine, Cologne, Germany
Sep. 14 – Le Forum, Vaureal (Paris),France
Sep. 16 – The Brook, Southampton, UK
Sep. 17 – Picturedrome, Holmfirth, UK
Sep. 18 – Wylam Brewery, Newcastle, UK
Sep. 20 – Garage, Glasgow, UK
Sep. 22 – Rescue Rooms, Nottingham, UK
Sep. 23 – Junction, Cambridge, UK
Sep. 24 – KK’s Steel Mill, Wolverhampton, UK
Sep. 26 – Islington Assembly Hall, London, UK
Sep. 27 – Academy 2, Manchester, UK
Sep. 28 – Tramshed, Cardiff, UK
Sep. 30 – Biebob, Vosselaar, Belgium
Oct. 01 – Hypothalamus, Rheine, Germany

Американските дати:

Jul. 28 – Gramercy Theatre, NYC, NY, USA
Jul. 29 – Sellersville Theatre, Sellersville, PA, USA
Jul. 30 – Spyglass Ridge Winery, Sunbury, PA, USA
Oct. 19 – Amos’ Southend, Charlotte, NC, USA
Oct. 20 – The Concourse, Knoxville, TN, USA
Oct. 21 – The Forum, Hazard, KY, USA
Oct. 23 – Brooklyn Bowl, Nashville, TN, USA
Oct. 25 – The Howlin’ Wolf, New Orleans, LA, USA
Oct. 27 – Come and Take It Live, Austin, TX, USA
Oct. 28 – Trees, Dallas, TX, USA
Oct. 29 – Warehouse Live, Houston, TX, USA