Известният китарист, автор на песни и ко-вокалист на King’s X, Ty Tabor, обяви поредния си самостоятелен албум “Shades”, който ще излезе на 4 март чрез Rat Pak Records.

Предстоящият 11-ти самостоятелен албум включва 10 чисто нови песни с 3 бонус парчета и следва успешното издаване на “Alien Beans” от 2018 г. “Shades” се предлага за предварителна поръчка в различни конфигурации, включително CD, винил и цифрово изтегляне, тук.

Когато става въпрос за това, за което пиша в соловите си песни, всъщност не мисля за групи или нещо подобно. Тези нови песни изследват различни страни на живота и смъртта”, обяснява Ty. “Справях се със скорошната загуба на моя татко, когато беше написана част от това. Има смесени по-леки моменти, за да не се фокусира твърде много върху загуба или тъга. И в крайна сметка се получи албум, който наистина обичам!

От началните акорди на “Come Home” става ясно, че запазеният китарен тон на Ty Tabor полага основата за последното му соло издание “Shades“. Ty се справя с широк спектър от емоции и теми с многопластови хармонии, закачлива поп чувствителност и риф, който остава решаваща съставка за звука на King’s X. Песни като „What You’re Thinking“, „One Drop Of Water“ и „Doesn’t Linger“ показват склонността на Ty към създаване на мелодии със страхотни мелодии, докато песни като „Shallow“ и „Your Fantasy“ са по-тежки и дават пример защо Ty е един от най-влиятелните китаристи през последните три десетилетия.

Ty TaborShades“:

01. Come Home
02. Shallow
03. Your Fantasy
04. What You’re Thinking
05. Sister Genocide
06. Best Day In A While
07. Insane
08. One Drop Of Water
09. Doesn’t Linger
10. Leaves Falling Down
11. Ashes (bonus track; CD and digital download only]
12. Political Nonsense (bonus track; CD and digital download only)
13. Ashes (Acoustic) (bonus track; CD and digital download only)