Концертът на Don Airey в Пловдив се мести на 9 септември. Музикантите станаха жертва на отменените полети и хаоса на летище Лондон

Планираният за днес, 29 август, концерта на Don Airey (Deep Purple) в Пловдив се мести на нова дата, заради отменените полети от Лондон и безпрецедентния срив на авиационните системите във Великобритания. Легендарният клавирист и част от музикантите от групата му трябваше вчера да кацнат у нас, но бяха блокирани на лондонското летище, уточняват организаторите от Star Productions. Насрочена е нова дата за рок събитието – на 9 септември, отново в Летния театър на хълма „Бунарджика” в Пловдив.

Промяната се наложи в последния възможен момент, заради хаоса по летищата в Обединеното кралство. По-рано вчера в Пловдив вече бяха трима от състава на Don Airey Allstars Band – привлеченият като втори вокал швед Stefan Berggren, китаристът Kaitner Z Doka и австрийският барабанист Bernhard Welz. Останалите от групата обаче, включително и самият Don Airey, подобно на хиляди други пасажери, се оказаха с отменен полет.

През цялата нощ и до последно тази сутрин са правени опити за алтернативни варианти за пътуване на музикантите до България. „Логистичният кошмар”, както го нарекоха британските медии, обаче блокира всички опции, разказаха от Star Productions.

Решението, намерено в разговори с Don Airey и екипа му, е определяне на нова дата за концерта. Той ще се състои на 9 септември, отново в Летния театър в Пловдив с начален час 20:00.

Закупените вече билети важат и за новата дата, продължава и допълнителна продажба на останали малко свободни места, уточниха организаторите. Ако някой няма възможност да бъде част от публиката на Don Airey Allstars Night на 9 септември, може да заяви връщане на платената сума за билет чрез Eventim до 5 септември, включително, допълниха още те.

От промоутърската агенция поднасят извинения на публиката, заради променената дата на концерта и разчитат на разбиране от страна на хората, заради случилата се извънредна ситуация. Припомняме, че вчера вечерта Британската служба за контрол на въздушното движение съобщи за безпрецедентни технически проблеми, засягащи контрола на въздушния трафик в Обединеното кралство. Това предизвика тотален хаос на летище Лондон, ограничени бяха близо 6000 полета, а стотици – отменени. Включително и полетите Лондон-София. Самият Don Airey и останалата част от групата прекараха часове, блокирани на летището, минаха през качвания на самолет и последващо сваляне, заради отменения полет, загуба на багаж сред всеобщия хаос.

Легендарният клавирист използва повода да отправи поредна покана към българските фенове с обещание за запомняща се рок вечер с големите хитове на Whitesnake, Rainbow, Deep Purple, Judas Priest, Gary Moore, Ozzy Ozborne.

Датата е 9 септември 2023, мястото – остава без промяна: Пловдив, Летен театър Бунарджика.

Билети в мрежата на Eventim и Grabo.