Изданието ще включва дебюта на албума на плочи и Blu-ray Audio, заедно със супер делукс бокс сет, CD и дигитални версии

На 7-ми септември, 1968 г. John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant превземат заедно сцената в Гладсакс, Дания. Като “The New Yardbirds”, те се събират в студиото за пръв път по-късно през същия месец, за да започнат записите по дебютния си албум, вече под името Led Zeppelin, и да променят рокендрола завинаги. Преди отбелязването на 50-годишнината на групата да започне официално през септември, Led Zeppelin продължават с кампанията по преиздаване на музиката си с ново издание на албума с изпълнения на живо “How The West Was Won”, оригинално издаден през 2003 г. Изданието ще включва ново ремастериеано аудио, което е направено под ръководството на Jimmy Page. Детайли по допълнителните издания по случай 50-тата годишнина на групата, както и предстоящи събития, ще бъдат обявени по-късно тази година.

How The West Was Won” ще излезе на 23-ти март в няколко формата чрез Atlantic/Swan Song, включително първите за албума издания на плочи и Blu-ray Audio (като Blu-ray формата ще бъде записан с 5.1 surround sound с висока резолюция).

• CD – Ремастерирано аудио на 3 CD-та.

• Винил – Ремастерирано аудио на четири 180-грамови плочи.

• Blu-Ray аудио – 96kHz/24 bit 5.1 (DTS-HD Master Audio Surround) както и стерео миксове (PCM Stereo и DTS-HD Master Audio Stereo).

• Дигитални формати (Streaming & Digital Download) – Ремастерирано аудио
• Супер делукс бокс сет включва:

• Ремастерирано аудио на три CD-та и четири 180-грамови плочи;

• DVD на албума с Dolby Digital 5.1 Surround и PCM Stereo, както и фотогалерия;

• Карта за дигитално изтегляне на цялото аудио съдържание с високо качество на 96kHz/24 bit;

• Книжка с редки непубликувани досега снимки на бандата на всеки един от концертите, плюс сувенири;

o Обложката на оригиналния албум с високо качество, индивидуално номерирана за първите 30 000.

How The West Was Won” включва най-добрите изпълнения от легендарните концерти на Led Zeppelin в Los Angeles Forum и Long Beach Arena на 25-ти и 27-ми юни 1972 г. Преработени и подредени последователно, така че да представят един концерт от началото до края, колекцията от 3 CD-та и 4 плочи улавя бандата на върха на силите си. Открояващи се моменти са над 25-минутна версия на “Dazed And Confused” и 21-минутна китка базираща се на “Whole Lotta Love”. Някои от изпълненията са на песни от неиздадения тогава албум “Houses Of The Holy”, който излиза 9 месеца по-късно.

Изданието “How The West Was Won” на Led Zeppelin ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.