Американската рок група Red Hot Chili Peppers обяви детайли около предстоящия си концерт в Египет. Тяхното първо изпълнение там ще бъде излъчвано на живо онлайн от пирамидите в Гиза този петък, 15 март.

Режисжорът George Elizondo се е заел с видео продукцията, която ще може да бъде гледана в YouTube, Facebook и Twitter каналите на групата от 21 ч. българско време. Аудио запис ще бъде наличен на адрес LiveChiliPeppers.com

https://www.youtube.com/watch?v=55pe6t5uc8I

Групата се присъединява към престижния списък от изпълнители като Sting, Grateful Dead, Frank Sinatra, Mariah Carey, Yanni, Kylie Minogue и Andrea Bocelli, изнасяли концерти там.

Басистът Flea заяви: “Преди всяко ново място тялото ми изтръпва от вълнение, копнеейки една нова мистерия да се разкрие, очарованието от нова култура, възможността за нови приятели, опитването на нова храна, подушването на нови аромати, попиването на нови ритми.” Той допълва още, че сърцето му е изпълнено с радост от перспективата да свири в Египет, защото винаги е бил очарован от страната и тази част на света.

В момента групата работи по новия си, 12-ти албум, наследник на “The Getaway” от 2016 г.

“Започнахме да работим по новия албум, което за нас е просто да се съберем в една стая, да започнем да вдигаме шум и да сглобяваме ноти”, разказва барабанистът Chad Smith и допълва, че плановете им са били прекъснати заради масовите пожари в южната част на Калифорния от края на 2018 г.