За да отбележат 15-ата годишнина от историческия си концерт в O2 Arena в Лондон, Led Zeppelin ще излъчат филма за събитието,”Celebration Day”, в официалния си канал в YouTube на 10 декември от 22:00 ч. Източноевропейско време.

Записан на 10 декември 2007 г., филмът улавя над 2 часа от сценичната мощ, която веднага става част от легендата за Led Zeppelin. Към основателите John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant се присъединява Jason Bonham, синът на покойния барабанист John Bonham, за да изпълнят 16 песни от обширната дискография на бандата, включително емблематичните “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.

Филмът “Celebration Day” е пуснат по кината в над 40 държави през октомври 2012 г. Тогава Page каза на пресконференция: “Jason беше страхотен. От първата репетиция чак до O2.” Plant добави: “Беше подходящо и прекрасно, също така неговата енергия беше фантастична. Той ни водеше, разбирате ли? На моменти беше интересно и странно, но в същото време си струваше за всички нас.” На въпроса защо отнема 5 години филмът да се появи на бял свят Jones отговаря: “Пет години са като пет минути в Zeppelin време.”

След концерта в O2 Arena Page и Jones търсят начин да продължат да работят и пробват няколко вокалисти, включително Steven Tyler от Aerosmith и Myles Kennedy от Alter Bridge. Възможността за ново събиране на три четвърти от Zeppelin отпада, когато Jones приема предложението да се присъедини към Them Crooked Vultures с Dave Grohl и Josh Homme. По-късно Page каза: “Предполагам, че това е доста категорична заявка.”

Page добави, че въпросът за Led Zeppelin винаги е на устата на хората: “Почти всеки ден ме питат дали ще се съберем отново. Отговорът е не. Мина повече от десетилетие след O2. Винаги е възможно да ме ексхумират, да ме сложат в ковчег на сцената и да пуснат плейбек.”