Ирландските ню уейв легенди The Boomtown Rats се завръщат с първия си нов албум от 36 години. Той се нарича “Citizen of Boomtown” и трябва да излезе на 13 март чрез BMG.

Citizens of Boomtown” е записан от: Bob Geldof – вокали, Pete Briquette – бас, Simon Crowe – ударни и Garry Roberts – китара. Записът е продуциран от Briquette.

И това не са всички новини от The Boomtown Rats – те ще предприемат турне във Великобритания през пролет. Освен това Faber Music ще публикува нова книга на Geldof, озаглавена „Tales of Boomtown Glory“, в която ще бъдат включени текстовете на групата, нови истории, писани от Geldof и неговите архивни тетрадки. Ако всичко това не е достатъчно, подготвя се нов документален филм от Billy McGrath.

Bob Geldof обяснява: „Защо нов запис? Защото това правят групите. Правят записи. Авторите на песни пишат песни. Има толкова много да реагираме в тази нова и различна атмосфера, в която живеем. Хората забравят, че взехме името си от Woody Guthrie, големият музикален активист. Мисля, че The Boomtown Rats винаги са показвали, че рокенролът е форма на музикален активизъм”.

Първи сингъл от новото издание е “Trash Glam, Baby“, слушайте го тук:

01 “Trash Glam, Baby”
02 “Sweet Thing”
03 “Monster Monkeys”
04 “She Said No”
05 “Passing Through”
06 “Here’s A Postcard”
07 “K.I.S.S.”
08 “Rock ‘n’ Roll Yé Yé”
09 “Get A Grip”
10 “The Boomtown Rats”