Machine Head издадоха на 26 август новия си албум “Øf Kingdøm And Crøwn” чрез Nuclear Blast / Imperium Recordings.

Заглавието “Of Kingdom And Crown” не е новина за феновете, тъй като самите Machine Head обявиха чрез социалните си мрежи, че са приключили със записа на албума и също така, че той ще бъде издаден през лятото или по-късно.

Освен Robb Flynn и басиста Jared MacEachern, в записите на новия Machine Head се е включил и китаристът Waclaw “Vogg” Kieltyka (Decapitated). Matt Alston ще бъде барабанист по време на предстоящите турнета, а задълженията на ударните по време на сесиите е поел Navene Koperweis (Entheos/ex-Animals As Leaders).

Новото официално видео, “Arrøws in Wørds frøm the Sky”, може да гледате тук:

Robb Flynn сподели в интервю за Metal Hammer UK: „Този ​​албум е подобен на „Through The Ashes Of Empires“ (2003) и „The Blackening“ (2007), тъй като те са отишли ​​по-далеч в нещо свежо и ново, но класическия Machine Head стил. Имаме какво да покажем и очакванията са много големи, така че имам късмета да имам страхотни хора около себе си. Jared се е развил и е написал страхотни рифове и вокали, а Vogg е допринесъл с някои идеи и страхотни песни.

Много е тежък, може би най-тежкият, който сме правили в последните години. Напоследък свиря много на китара; Правя си Electric Happy Hour всеки петък и понякога свиря песни, които не съм свирил от 10 или 20 години. Когато направихме турне с „Burn My Eyes“, това ме върна към времето, когато пишех тази музика. Не мисля, че ще се връщам отново към този момент на лирично ниво, но на ниво рифове, мисля, че всичко е постигнато в този запис.

Може да поръчате новия албум в любимата си дигитална платформа тук.

Machine Head: “Øf Kingdøm And Crøwn

 1. Slaughter the Martyr
 2. Chøke øn the Ashes øf Yøur Hate
 3. Becøme the Firestørm
 4. Øverdøse
 5. My Hands Are Empty
 6. Unhalløwed
 7. Assimilate
 8. Kill Thy Enemies
 9. Nø Gøds, Nø Masters
 10. Bløødshøt
 11. Røtten
 12. Terminus
 13. Arrøws in Wørds frøm the Sky