Спомняте ли си времето, когато рок звездите бяха експресивни, прекрачваха граници с поведение и в свободата си си позволяваха да се държат както искат?

И ние не, но Måneskin искат да ни припомнят точно това. „Rush!” – третият албум на бившите победители в Евровизия и бъдещи рок спасители от Рим, изглежда, работят с пълна пара.

Ако трябва да им вярваме, в светa на Måneskin цари пълна вакханалия, където марихуаната, бирата, кокаинът и готините мацки са лесно достъпни. Измежду редовете на текстовете вокалистът на бандата Damiano David e “a lion tamer/of indecent behavior/making love with danger”.  И гледа как супермодели крадат картини на Баскиат от стените, а после ни напомня “They ask me why I’m so hot, ’cause I’m Italiano”.

Måneskin показват, че са майстори на стила си. „Rush!”, подобно на естетиката на групата, перфектно улавя усещането за спонтанност и автентичност. Бандата не спира да доказва, че аутсайдерите също са способни да ни покажат как истински да се забавляваме по един ретро, но и модерен начин.

Слушайте целия “Rush!” тук:

Måneskin: “Rush!

1. Own My Mind
2. Gossip (feat. Tom Morello)
3. Timezone
4. Bla Bla Bla
5. Baby Said
6. Gasoline
7. Feel
8. Don’t Wanna Sleep
9. Kool Kids
10. If Not For You
11. Read Your Diary
12. Mark Chapman
13. La Fine
14. Il Dono Della Vita
15. Mammamia
16. Supermodel
17. The Loneliest