Основният двигател на Riverside и Lunatic Soul Mariusz Duda пусна нов видеоклип към “Knock Lock“. Парчето е взето от предстоящия солов албум на Duda “Claustrophobic Universe“, който ще излезе през Glassville Records на 23 април. Можете да гледате видеоклипа и да видите обложката на албума и списъка с песни по-долу.

В тези нови несигурни времена все още се опитвам да намеря вътрешния си баланс, като създавам това, в което съм най-добър – нова музика. Но различните времена изискват различна музика“, казва Duda.

Claustrophobic Universe” следва албума “Lockdown Spaces” от миналата година, кулминацията на поредица от самостоятелни издания, далеч от звука на групите, с които Duda е свързан и започна с издаването на “Song of A Dying Memory” по-рано тази година.

Както вероятно знаете, израснах, слушайки предимно инструментална електронна музика (рок и метъл дойдоха по-късно)“, продължава Duda. “Новият албум ще се различава от “Lockdown Spaces”, издаден миналата година. И така няма да чуете очарованието ми за 8-битови компютърни игри. По-скоро, ще избягаме в космоса. Специфично пространство. Покорено, приглушено, матовo, клаустрофобичнo…

Самият аз записах всички звуци на различни видове малки синтезатори, семплери и преносими дръм машини. Надявам се, че ще се насладите на тази комбинация от микро и макрокосмос. Ще има девет песни, над 42 минути музика. Корицата е направена от Hajo Müller.

Mariusz Duda: Claustrophobic Universe

1. Knock Lock
2. Planets In A Milk Bowl
3. I Landed On Mars
4. Waves From A Flat Earth
5. 2084
6. Escape Pod
7. Lemon Flavour Stars
8. Claustrophobic Universe
9. Numbers And Denials