Monster Truck представят нов високоволтов сингъл от предстоящия им албум „Warriors“. Четвъртият им албум ще бъде пуснат в продажба на 30 септември.

Той съдържа 10 песни, продуциран от Eric Ratz (Arkells, Big Wreck, Billy Talent), и включва всичко, което бихте очаквали Monster Truck. „Става дума за това да бъдеш войн в живота и да се бориш за това, което заслужаваш

Мисля, че този запис ни показа, че трябва да си вярваме и да правим точно това, което смятаме за правилно“, казва басистът/вокалист, Jon Harvey. „Това е потвърждение на нашата мисия: забавлявайте се, бъдете уважителни и купонясвайте. Мисля, че това е основната тема на този албум. Става въпрос за това да бъдеш войн в живота и да се бориш за това, което заслужаваш“.

Новият сингъл – буги епосът „Fuzz Mountain“ е роден от нездравословна любов към китарните рифове.

Представих си малка къща на хълм, където щях да седя с всичките си усилватели и педали и да оставя мозъка ми да се стопи. Моето въображаемо свещено място. Текстът и рифът бяха написани в момент, когато се опитвах да свържа педалите заедно, понякога с недоловими резултати. Само аз, настройките на звука и куп високоговорители, духащи въздух в лицето ми. Никога няма да напусна това място“, казва Джон Харви.

Warriors“ ще продължи зрелищния и дълбок характерен рокендрол звук на групата, който може да се изпита в парчета като „I Got A Feelin“, „Wild Man“ и „Country Livin“, сурови и брутално честни.

„Warriors“ ще включва и сингъла „Get My Things & Go“, блатен, блус рокендрол хит. Също така в албума е “Golden Woman“, бърза и безмилостна песен, която ви представихме преди няколко месеца.

След издаването на дебютното си EP през 2010 г. Monster Truck, състоящa се от басиста/вокалист Jon Harvey, китариста Jeremy Widerman и кийбордиста Brandon Bliss, станаха известни като една от най-трудолюбивите рокендрол групи в историята – репутация, която са изградили благодарение на непрестанните си турнета и постоянната им еволюция.

През 2011 г. канадските рокаджии издадоха EP „The Brown“, включващ парчета, които скоро станаха основни в канадското рок радио и проправиха пътя за дебютния им албум „Furiosity“.

По време на турнето си в подкрепа на „Furiosity“, групата свири на Download Festival в Обединеното кралство, предприе първото си хедлайнерско турне на континента и обиколи Северна Америка, откривайки за Slash и Alice in Chains.

С издаването на „Sittin’ Heavy“ през 2016 г. групата продължи да работи върху нова музика, изнасяйки над 150 концерта през следващите 18 месеца, както соло, така и на арени, подкрепяйки Nickelback, Billy Talent и Deep Purple в последното им европейско турне. По-късно през 2018 г. те издадоха „True Rockers“, което допълнително затвърди репутацията им на хард рок група, уважавана от своите колеги и предшественици.

С течение на времето Monster Truck остават верни на основния си звук, като същевременно продължава да надгражда тази основа и да се развиват лирично и звуково. Способността им да го правят успешно и задоволително само увеличи въздействието на техните записи и разшири публиката им по целия свят, докато се подготвят за издаването на новия си албум през септември.

Предварителни поръчки – тук.

Monster Truck: “Warriors

1. Live Free
2. Fuzz Mountain
3. Warriors
4. Golden Woman
5. Country Living
6. Wild Man
7. Love And Time
8. Still Got Fire
9. Get My Things & Go
10. I Got A Feeling

Групата ще направи голямо турне в Обединеното кралство за септември и октомври тази година. Ето датите:

Sept 29th Dover The Booking Hall
Sept 30th Wolverhampton Steel Mill
Oct 2nd Oxford O2 Academy
Oct 5th Manchester O2 Ritz
Oct 6th Glasgow Garage
Oct 7th Newcastle Riverside
Oct 10th Cambridge Junction
Oct 11th London Shepherds Bush Empire
Oct 12th Brighton Concorde 2
Oct 15th Cardiff Great Hall
Oct 16th Sheffield Corporation
Oct 17th Nottingham Rock City