Ново музикално видео към парчето “Golden Woman“, чисто новия сингъл на хард рок групата Monster Truck идва дни след появата им на главната сцена на Download Festival този уикенд.

Говорейки за новата песен, басистът/вокалистът Jon Harvey казва: „Идеята за “Golden Woman” дойде един следобед, докато си свирех на една детска китара, която баща ми купи на сина ми. Взе я на някаква гаражна разпродажба и реши, че е идеална за малки ръчички. Накрая я взех, сложих каишката и се разхождах с нея цял следобед, свирейки основния риф и бавно изработих аранжимент. След това с Jer довършихме песента и voila! Вдъхновението идва отвсякъде и навсякъде. Текстовете са родени от моя личен опит с моя партньор Simara. Тя ме спаси в много тежък момент и аз съм и завинаги благодарен за това и за мистичните откровения, които само любовта може да донесе. Цветът на косата й е естествено рус, така че заглавието на песента е, както всички песни на Monster Truck, много буквално”.

Гледайте официалното видео тук:

Заедно с издаването на новия музикален видеоклип, групата потвърди, че е хедлайнер на турне в Обединеното кралство за септември и октомври тази година. Ето датите:

Sept 29th Dover The Booking Hall
Sept 30th Wolverhampton Steel Mill
Oct 2nd Oxford O2 Academy
Oct 5th Manchester O2 Ritz
Oct 6th Glasgow Garage
Oct 7th Newcastle Riverside
Oct 10th Cambridge Junction
Oct 11th London Shepherds Bush Empire
Oct 12th Brighton Concorde 2
Oct 15th Cardiff Great Hall
Oct 16th Sheffield Corporation
Oct 17th Nottingham Rock City